Održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine: Jednoglasno usvojen Proračun u iznosu 51.055.764,72 kuna

Održano 8. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj
14.12.2016.
VII dopune Plana nabave za 2016. godinu
16.12.2016.

Održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine: Jednoglasno usvojen Proračun u iznosu 51.055.764,72 kuna

U četvrtak 15. prosinca u Hrvatskom domu u Slatini održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine. Na Dnevnom redu se našla 21 točka o kojoj je Gradsko vijeće raspravljalo, a kao najvažnija je bila donošenje prijedloga Proračuna za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 51.055.764,72 kune koji je jednoglasno usvojen. Također, ono što se iz Proračuna u 2016. godini moglo iščitati je da Grad Slatina već treću godinu za redom posluje pozitivno i da smanjuje manjak Proračuna koji je 2011. godine iznosio  skoro 14 milijuna kuna, a danas iznosi manje od 2 milijuna od čega se do kraja 2017. očekuje smanjenje do „pozitivne nule“.

Na početku sjednice  usvojen je zapisnik s 20. sjednice  Gradskog vijeća Grada Slatine održane 22. studenog 2016. godine nakon čega je uslijedila Informacija o radu Gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 22. studenog do 15. prosinca 2016. godine. Informaciju je usmeno iznio gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš koji je istaknuo da je u  prethodnom razdoblju osnovano povjerenstvo za izlučivanje i uništavanje  arhivske građe koju po zakonu više nije potrebno čuvati, doneseno je rješenje za prijem na stručno osposobljavanje jedne osobe u Dječjem vrtiću „Zeko“, prihvaćena je Odluka o prihvaćanju ponude za prodaju građevinskih čestica u poduzetničkoj zoni turbina 2 poduzeću Drvo trgovina doo ukupne veličine 3 hektara sa svrhom izgradnje tvornice sječke, paleta i tvornice lijepljenih podova, čija izgradnja je pri kraju te se do kraja godine očekuje zapošljavanje 30-ak ljudi. Doneseno je rješenje o izgradnji glavnog opskrbnog cjevovoda Slatina-Lukavac i spojnog cjevovoda Lukavac, Rješenje o korisnicima gradskog Proračuna  Turističkoj zajednici grada Slatine, Vijeću srpske nacionalne manjine, Udruzi škole nogometa, Zajednici udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije i pomoć u sufinanciranju 8. hodočašća hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije u Voćinu. Dobivena je građevinska dozvola za rekonstrukciju ceste za Golenić, dobivena je uporabna dozvola za rekonstrukciju Trga s fontanom na Trgu sv. Josipa u Slatini, pribavljena je izmjena građevinske dozvole za rekonstrukciju mjesnog doma u Donjim Meljanima. Također je potpisan ugovor u Ministarstvu regionalnog razvoja  i fondova EU o financiranju energetske obnove DV Zeko. Zaključeni su ugovori o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta  i to za rekonstrukciju spojne ceste od ulice Braće Radića do ulice sv. Marka Križevčanina i za rekonstrukciju prometnice, nogostupa i  obostranog parkirališta   u ulici bana Jelačića u Slatini. Obavljeno je i blagdansko ukrašavanje središta grada. Također, za mjeru 17 je kandidirano 62 OPG-a, koje su pripremili djelatnici LAG-a Marinianis, a koji su ispunili i  aplikaciju    Agronet za operaciju 7.2.2. – Ulaganje u izgradnju nerazvrstanih cesta. LAG-u Marinianis stigla je i privremena odluka o dodjeli sredstava od Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu (APPRRR) za mjeru 19.2 u iznosu 7.054.021,01 kuna  za razdoblje 2016-2020. Također su napravljeni i sastanci sa mladim poljoprivrednicima  za pripremu mjere 6.

Nakon aktualnog sata na točku sedmu, odnosno Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju cestovnog prometa na području Grada Slatine, vijećnica Zorica Vujanović uputila je amandman koji je nakon detaljnog objašnjenja pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Vesne Klement i povukla.

Ostale točke Dnevnog reda prihvaćene su većinom glasova, dok je za pojedine stavke Proračuna više pojašnjenja dala pročelnica Upravnog odjela za financije i računovodstvo Vesna Hudoletnjak.

Krajem Sjednice gradski vijećnici,  gradonačelnik Ivan Roštaš te predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić uputili su božićnu i novogodišnju čestitku svim građanima i građankama grada Slatine.

no images were found

Skip to content