Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Produženo radno vrijeme ugostitelja za Dan Grada
24.08.2016.
Za vikend Trg sv. Josipa zatvoren za sav promet
25.08.2016.

Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U srijedu, 24. kolovoza, u velikoj dvorani Hrvatskog doma održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine. Sjednicu je vodio predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić.   Na dnevnom redu sjednice našlo se 6  točaka.

Pod prvom točkom razmotren je i usvojen Izvod iz zapisnika s 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine održane 15. lipnja 2016. godine.

Gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš pod drugom točkom je iznio informaciju o radu Gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 15. lipnja do 24. kolovoza. Informacija je sadržavala donesene odluke, napredak na projektima koji se provode i koji su završeni  u navedenom razdoblju te aktivnosti koje Gradska  uprava provodi sa  gospodarstvenicima. Gradonačelnik se dotaknuo i priljeva i odljeva sredstava iz gradskog Proračuna u navedenom razdoblju.  Informacija o radu Gradonačelnika i Gradske uprave  je jednoglasno prihvaćena.

Na aktualnom satu  direktor Komrad d.o.o. Miran Janečić odgovorio je na pitanje vijećnice Zorice Vujanović  o ažuriranju podataka o korisnicima gradskog vodovoda i očitanju vodomjera.  Pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Vesna Klement odgovorila je na pitanje vijećnika Slobodana Perića o stanju natječaja za gradsko zemljište u poduzetničkim zonama i poljoprivrednim zemljištima te je pritom  izložila izvješće o  provedbi natječaja za  zakup i prodaju nekretnina grada Slatine zaključivši da se nadmetanja provode redovito. Pojasnila je da su za poljoprivredna zemljišta u vlasništvu RH nadležni u Agenciji za upravljanje poljoprivrednim zemljištem. Sjedište Agencije za Slavoniju je smješteno u Slavonskom brodu  i postupci produženja ugovora su kod njih u provedbi, a kada će to biti  gotovo nije poznato.

Sljedeća  na Dnevnom redu je razmotrena Informacija o zapošljavanju i nezaposlenosti na području Grada Slatine u 2015. godini.  Vijećnica Zorica Vujanović istaknula je da se izvješće sastoji od podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te da je smanjena stopa nezaposlenosti u odnosu na proteklu godinu. Analizirala je izvješće te izložila  svoje viđenje tih trendova i istaknula da su mnogi nezaposleni sa zavoda potražili zaposlenje u državama EU, odnosno Njemačkoj i Austriji.  Vijećnik Oliver Jukić nadopunio je Izvješće sa podacima FINA-e o poslovanju poduzetnika gdje je istaknuo da se trendovi mijenjaju  te da se u 2015. godini na području grada Slatine broj zaposlenih kod poduzetnika porastao za 100 odnosno preko 6% te istaknuo da bi Gradu Slatini nekoliko takvih godina puno značilo. Istaknuo je da bi ta dva izvješća trebalo zajednički promatrati kako bi se dobilo realnije stanje sa terena. Predsjednica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica, Lahorka  Weiss u svom je obrazloženju  Izvješća naglasila da se kod  osoba koje nisu na Zavodu radi o osobama koje neaktivno traže posao i da na to ne mogu utjecati, a da Zavod sa aktivnim mjerama zapošljavanja radi što je u mogućnosti.  Naglasila je da mjere za mlade nisu ukinute već da se sredstva dobivaju iz drugih izvora, odnosno europskih fondova te se obratila svim Slatinčanima  da se i dalje prijavljuju za te mjere jer one nisu prekinute. Pozvala je i sve mlade koji imaju  poslovnu ideju i poslovni plan da se slobodno jave na Zavod gdje će im djelatnici pomoći u razvoju poduzetničkog procesa i samozapošljavanja. Informacija o nezaposlenosti  i zapošljavanju je nakon završene rasprave jednoglasno prihvaćena.

Pod točkom 5. razmotren je prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Slatine za 2016. godinu te je isti jednoglasno usvojen.

Na kraju sjednice razmotreno je Izvješće o poslovanju Društva „SLATINA KOM“ d.o.o. za 2015. godinu. Vijećnica Vujanović je analizirala izvješće te se dotaknula cijene ukopa i izjednačavanja cijena bez obzira na vrijeme ukopa. Zatražila je pojašnjenje pojedinih stavaka iz Izvješća te naglasila da  komunalne djelatnosti nemaju za primarnu svrhu ostvarivanje profita. Zbog složenosti stavki odgovor će biti dostavljen pismeno na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Izvješće je prihvaćeno uz jedan suzdržan glas.

no images were found

Skip to content