Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

U Zavičajnom muzeju otvorena izložba “Matematičke slagalice”
16.03.2015.
Godišnja dojava pčelinjih zajednica
17.03.2015.
U Zavičajnom muzeju otvorena izložba “Matematičke slagalice”
16.03.2015.
Godišnja dojava pčelinjih zajednica
17.03.2015.

Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine

Na trosatnom su zasjedanju vijećnici razmotrili 25 točaka dnevnog reda te donijeli nekoliko značajnih odluka. U cilju stvaranja urbanističkih uvjeta za razvoj gospodarstva u novim gospodarskim zonama i poboljšanja prometne povezanosti proizvodnih zona sa slatinskom obilaznicom te stvaranja uvjeta za razvoj ostale infrastrukture, poslovnih i javnih sadržaja, poboljšanja uvjeta stanovanja kao i stvaranja uvjeta za održivo gospodarenje otpadom usvojene su dvije odluke kojima se mijenja i dopunjuje Urbanistički plan uređenja Grada Slatine kao i Odluku o Urbanističkom planu ¨Lipik¨.
Gradsko je vijeće ovlastilo gradonačelnika Ivana Roštaša za potpisivanje sporazuma Vlade Republike Hrvatske o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća građana, odnosno oprostu duga građanima čiji su računi blokirani dulje od 360 dana i nije veći prema svim vjerovnicima od 35 tisuća kuna.
Odlukom Gradskog vijeća ugostitelji će terase ispred svojih lokala moći koristiti tijekom cijele godine, a ne samo u razdoblju od 15. travnja do 15. listopada. Trgovci (fizičke i pravne osobe i OPG-i registrirani za djelatnost trgovine) će ubuduće moći na području cijelog Grada, dakle Slatine i svih prigradskih naselja obavljati pokretnu prodaju putem vozila pod uvjetima koji su propisani posebnom odlukom što su je vijećnici prihvatili na sjednici Gradskog vijeća. Uz donošenje Programa rada Gradskog vijeća za 2015. godinu, na sjednici je usvojeno i desetak izvješća o radu gradskih ustanova i institucija te izvršenju pojedinih komunalnih programa. Umjesto Igora Češeka, HDSSB-ovog gradskog vijećnika, koji je podnio zahtjev za mirovanje vijećničkog mandata tu će dužnost obnašati Zorica Vujanović koja je na početku 11. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine položila prisegu za gradsku vijećnicu. (www.icv.hr, js)

Skip to content