Održan učenički okrugli stol poduzetništva

Zalatnuk pobjednik 2. smotre učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije
08.04.2016.
Održana redovna izvještajna Skupština Hrvačkog kluba Slatina
09.04.2016.

Održan učenički okrugli stol poduzetništva

U petak, 8. travnja, u Hrvatskom domu u Slatini u organizaciji Gradske razvojne agencije Slatina održan je Učenički okrugli stol poduzetništva. Okrugli stol je organiziran u sklopu projekta „Poduzetnik kroz cijeli život“,  kroz koji je educirano 111 učenika kroz četiri faze:poduzetnik i poduzetništvo, osobne i među-osobne vještine, komunikacijske vještine i prezentacijske vještine.

Na početku okruglog stola su prikazane aktivnosti na projektu „Poduzetnik kroz cijeli život“  te karakteristike poduzetnika, a  učenici osnovnih i srednjih škola prezentirali su svoje viđenje poduzetnika, kako postati poduzetan te kako predstaviti poduzetnika iz okruženja kojeg oni smatraju kao primjerom dobre prakse. Nakon prezentacija poduzetnici su ispričali svoje priče i iskustva učenicima.

Sudionike okruglog stola pozdravila je i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak:“ S ovim projektom pokrenuta je priča i srušen je jedan osnovni mit vezan za poduzetništvo, a to je da se poduzetnik rađa.“ Naglasila je da svi posjedujemo poduzetničke vještine te da na njima moramo raditi i uložiti više truda kako bi uspjeli kao poduzetnici. Pohvalila je projekt i poželjela puno uspjeha u budućem radu Gradske razvojne agencije Slatina.

Okrugli stol proveden je uspješno, čemu svjedoči  i u potpunosti popunjena dvorana Hrvatskog doma. Na kraju je proglašena najbolja učenička zadruga koja će predstavljati Virovitičko-podravsku županiju na državnoj smotri učeničkih zadruga, a to je Učenička zadruga Zalatnuk iz OŠ Eugena Kumičića.

no images were found

Skip to content