Održan stručni skup i svečana sjednica UKLA Slatina

„Zelena čistka 2016.” održat će se u subotu 23. travnja
01.04.2016.
Ministarstvo kulture RH odobrilo sredstva Pučkom otvorenom učilištu i Zavičajnom muzeju Slatina
02.04.2016.
„Zelena čistka 2016.” održat će se u subotu 23. travnja
01.04.2016.
Ministarstvo kulture RH odobrilo sredstva Pučkom otvorenom učilištu i Zavičajnom muzeju Slatina
02.04.2016.

Održan stručni skup i svečana sjednica UKLA Slatina

U petak, 1. travnja, u Hrvatskom domu u Slatini održan je stručni skup povodom 50 godina postojanja i rada klubova liječenih alkoholičara u Hrvatskoj, 50 godina suvremene alkohologije u Hrvatskoj te 40. obljetnice rada i djelovanja klubova liječenih alkoholičara na slatinskom području. Skup su organizirali članovi Udruge klubova liječenih alkoholičara Slatine uz suorganizatore Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, Grad Slatina, Dom Zdravlja Virovitičko-podravske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina.

Nakon pozdravnih riječi organizatora i suorganizatora predavanja na temu 50 godina postojanja i rada KLA u Hrvatskoj, 50 godina suvremene alkohologije u Hrvatskoj i KLA – Hudolinov testament održao je Zoran Zoričić.  Predavanje na temu KLA- hrvatski doprinos svjetskoj alkohologiji i psihijatriji – Hudolin ispred svog vremena održao je Srđan Marušić,a  Miroslav Venus održao je predavanje na temu Doprinos Zavoda za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije radu klubova liječenih alkoholičara i borbi protiv alkoholizma.

U sklopu stručnog skupa održano je i predstavljanje knjige Marije Turk Kuči i suradnika pod nazivom „Slatinski alkohološki programi 1975-2015“. „Knjiga ima značajnu ulogu jer u sebi sadrži priručnik od 105 stranica  koje je napisao poznati alkoholog i stručnjak  profesor doktor Vladimir Hudolin. Tako  da će koristiti kao  stručno pomagalo u radu klubova liječenih alkoholičara“- rekla je predsjednica Zajednice udruga klubova liječenih alkoholičara Virovitičko-podravske županije Marija Turk Kuči.

Na kraju skupa je održana  svečana sjednica Udruge klubova liječenih alkoholičara Slatina na kojoj je obilježena 40. godišnjica rada i djelovanja prilikom koje  je prikazan rad udruge te su dodijeljena priznanja i diplome za apstinenciju.

no images were found

Skip to content