Održan seminar za učitelje zborskog pjevanja

Smotra učeničkih zadruga u Slatini
07.04.2016.
Vladimir Šeks predstavio knjigu u Slatini
08.04.2016.

Održan seminar za učitelje zborskog pjevanja

U organizaciji Osnovne glazbene škole Slatina  profesor Zdravko Šljivac, glazbeni pedagog, utemeljitelj i dirigent Djevojačkog zbora Zvjezdice i svestrani glazbenik održao je u srijedu, 6. travnja u Slatini seminar za učitelje zborskog pjevanja.

Tema seminara bila je „Prvi susret učenika s pjevačkim zborom“. Na seminaru – radionici aktivno je zajednički sudjelovalo 26 učitelja iz Nove Gradiške, Starog Petrovog Sela, Vinkovaca, Valpova, Orahovice, Čađavice, Nove Bukovice, Voćina, Slatine, Suhopolja i Virovitice i učenički zbor slatinske Glazbene škole.

– Prihvatio sam poziv direktora škole da napravimo prikaz moga načina rada i kako bih ja želio da izgleda jedan seminar, s posebnim osvrtom na suvremenu glazbu, sa sistemom vježbi  koje sam izmislio. Malo su drugačije. One su koncipirane od jednostavnog prema kompliciranom i ključne su jer otvaraju mogućnosti profesorima da oni razvijaju svoje mišljenje, a samim time i djeca. Dakle, svi sudjeluju ravnopravno. To je smisao svega. Djeca su jako lijepo reagirala, jako su fino intonirala i pokazala su istinski interes. Mi znamo da djeca vole suvremenu glazbu. Njima je umjetnička suvremena glazba bliska. Lijepo su to primili i sada bi taj sistem rada trebalo dalje razvijati, rekao je Zdravko Šljivac, naglasivši kako će rado ponovno doći u Slatinu  održati seminar.

Pri kraju seminara Šljivac je odgovarao na pitanja nazočnih učitelja zborskog pjevanja.

no images were found

Skip to content