Održan ispit na projektu “Bottom-up” u Slatini

Kristijan Rabić osvojio zlato, Slatina ekipno treća na međunarodnom hrvačkom natjecanju kadeta u Sisku
25.10.2015.
Odana počast nestalim i poginulim braniteljima 136. slatinske brigade
28.10.2015.

Održan ispit na projektu “Bottom-up” u Slatini

U ponedjeljak, 26. listopada, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Slatini održan je ispit znanja kojim je završila edukacija u sklopu projekta „Bottom-up“. Radi se o projektu financiranom iz fondova EU u sklopu grant sheme „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza II“. Partneri na projektu su : VIDRA-Agencija za regionalni razvoj Virovitičko- podravske županije, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje te tri Lokalne Akcijske Grupe (LAG): Marinianis iz Slatine, Papuk iz Orahovice i Karašica iz Valpova.

„Ukupno projekt traje 12 mjeseci, ukupna vrijednost mu je milijun i dvjesto tisuća kuna. Ovo je jedan primjer soft projekta, odnosno projekta iz socijalnog fonda koji se tiče dugotrajno ili trajno nezaposlenih osoba koji kroz europska sredstva prekvalifikacijom odnosno edukacijom mogu ostvariti ono što zapravo najviše žele, a to je da nađu posao.“-izjavio je ravnatelj razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric. Također je naglasio da su tri polaznika od njih dvadeset već dobili posao na pisanju projekata za udruge, odnosno ostvarili su samozapošljavanje.

Edukaciju na projektu je provelo Pučko otvoreno učilište Slatina, a ravnateljica, Danijela Fabric Fabijanac, je istaknula  zadovoljstvo održanim predavanjima: „Imali smo četiri kvalitetna predavača, od komunikacijskih vještina, logičke matrice, pisanje i provedba EU projekata, učili su o LAG-ovima i o puno toga što na nekim tečajima koji traju po tri dana nebi naučili, a mi smo imali dva i pol mjeseca intenzivnih predavanja sa vježbama“

no images were found

Skip to content