Održan i drugi dio 9. sjednice slatinskog Gradskog vijeća

Gradska razvojna agencija Slatine pripremila niz projekata slatinskim udrugama!
16.02.2023.
Slatina na Viroexpu
18.02.2023.
Gradska razvojna agencija Slatine pripremila niz projekata slatinskim udrugama!
16.02.2023.
Slatina na Viroexpu
18.02.2023.

Održan i drugi dio 9. sjednice slatinskog Gradskog vijeća

Prošloga petka započeta 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine ovoga je petka, 17. veljače nastavila s radom uz nazočnost 12 gradskih vijećnika koji su svoj posao ovoga puta odradili u samo sat vremena.

Sjednica je pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Tome Tomića nastavljena tamo gdje je i stala te su gradski vijećnici odmah na početku jednoglasno donijeli Program mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine za 2023. godinu uz prethodno, također jednoglasno, prihvaćena tri amandmana Kluba vijećnika SDP-FOKUS.

I sve ostale točke koje su se našle na dnevnom redu sjednice prihvaćene su jednoglasno. Tako su gradski vijećnici donijeli Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Gradske razvojne agencije Slatine i Program rada Gradskog vijeća Grada Slatine za 2023. godinu.
Prihvatili su informaciju o izvršenju Programa rada Gradskog vijeća Grada Slatine u razdoblju od 1. 1. do 31. 12. 2022. godine i izvješće o stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara za područje Grada Slatine za 2022. godinu, te usvojili isti za 2023. godinu.

Na kraju su donijeli Rješenje o razrješenju i izboru predsjednika i članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, te su u spomenuto Povjerenstvo izabrani Josip Antolović za predsjednika, dok su članovi: Ivona Balić, Mario Poljak, Krešimir Šantak i Nikola Vukovski.

Pod posljednjom točkom dnevnog reda pitanja i prijedlozi Klub vijećnika HDZ-HSLS postavio je svojih 15 pitanja koja nisu „stala“ u aktualni sat u prvom dijelu sjednice.

Vijećnici su se između ostaloga zanimali za natječaj za radno mjesto ravnatelja/ravnateljice Gradske razvojne agencije Slatine, određenu problematiku vezanu uz rad tvrtke Komrad d.o.o., osobito vezan uz aglomeraciju. Tražili su pojašnjenje pojedinih gradskih računa, kao i uređivanja službene stranice Grada Slatine, a niz pitanja bio je vezan uz komunalnu infrastrukturu u slatinskom prigradskom naselju Bakić, te izgradnju retencije Stublovac s regulacijom potoka Stublovac i Potočani.
Zanimala ih je i suradnja s Domom zdravlja Virovitičko-podravske županije, odnosno situacija s dolaskom specijalista u Slatinu, kao i zainteresiranost građana za izgradnju kuća ili POS-ovih stanova u Slatini.

Jedno od pitanja bilo je vezano za zadnji Natječaj za zapošljavanje na radno mjesto Pomoćni djelatnik za njegu, skrb i pratnju djece u Dječjem vrtiću Zeko i kompetenciju zaposlenih djelatnica, te upražnjeno mjesto ravnateljice Vrtića gdje smo doznali da je na mjesto v. d. ravnateljice zaposlena Helena Hegediš.

Odgovore na postavljena pitanja vijećnicima Kluba vijećnika HDZ-HSLS, ali i svima ostalima zainteresiranima na sjednici, kao i slušateljima Radio Slatine koji su sjednicu pratili u izravnom prijenosu, ponudili su zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i gradski pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok te predstavnici gradskih tvrtki i pojedinih odbora kojima su pitanja bila namijenjena.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content