Održan “Hrvatski dan” u sklopu Dana Zrinskih u mađarskom Szigetvaru

U mađarskom Sigetu obilježena 450. godišnjica sigetske bitke
07.09.2016.
Održana četvrta revijalna izložba pasa u Parku 136. slatinske brigade
11.09.2016.

Održan “Hrvatski dan” u sklopu Dana Zrinskih u mađarskom Szigetvaru

U petak 9. rujna, u sklopu Dana Zrinskih izaslanstvo grada Slatine predvođeno gradonačelnikom Ivanom Roštašem posjetilo je mađarski grad Szigetvar. U sklopu navedene manifestacije održani su mnogobrojni kulturno-umjetnički  događaji, među kojima i „Hrvatski dan“ odnosno cjelodnevni program ispunjen izvođačima iz Hrvatske i nastupima predstavnika Hrvata iz Mađarske. Na kulturno-umjetničkoj sceni Grad Slatina predstavio se izvedbama Gradskog pjevačkog društva Zrinski, Gradskim puhačkim orkestrom Slatina te nastupom Kulturno umjetničkog društva “Dika” iz Slatine.

Također se posebno istaknuo i šator Turističke zajednice grada Slatine na kojem su se mogli vidjeti proizvodi školskih zadruga i probati vina slatinskih proizvođača, slastice i drugi proizvodi slatinskih obrtnika, a posebno se istaknuo i kulen slatinske mesoprerade. Ponuda na slatinskom štandu nije ravnodušnom ostavila ni generalnu  konzulicu Republike Hrvatske u Mađarskoj Vesnu Halugu koja je imala samo riječi hvale za Slatinu.

Sudjelovanjem na „hrvatskom danu“ u sklopu Dana Zrinskih nastavljena je dobra suradnja između prijateljskih prekograničnih gradova Slatine i Szigetvara, a ostvareni su i prijateljski kontakti  usmjereni prema budućoj suradnji sa drugim hrvatskim gradovima koji su sudjelovali na navedenoj kulturnoj manifestaciji. ( mt / foto: Marko Telišman)

no images were found

Skip to content