Održan 4. sajam agro proizvoda i opreme AGROEXPO

Milan Čubelić osvojio sedmo mjesto u šahu
30.08.2014.
Održana Rolijada DND-a Slatina
30.08.2014.

Održan 4. sajam agro proizvoda i opreme AGROEXPO

U prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, u središtu Virovitice održan je 4. po redu sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo 2014. Ovogodišnji sajam okupio je 81 izlagača s područja Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske te Brodsko-posavske županije. Otvorenju Agroexpo sajma nazočili su, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije…

Nazočnima su se obratili direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura, predsjednik HOK OK Virovitičko-podravske županije Vladimir Ivoš te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Prisutne je pozdravio i župan Tomislav Tolušić, naglasivši pritom kako je Virovitičko-podravska županija vodeća po proizvodnji meda i ljekovitog bilja, dok se pozitivni trendovi naziru se i u proizvodnji vina. Također, župan je kazao kako će Županija i dalje činiti najviše što može da se taj trend nastavi.

4. sajam Agroexpo otvorio je saborski zastupnik Josip Đakić te pohvalio vrijedne poljoprivrednike koji unatoč nedostatku poticajnih sredstava od države i dalje ostvaruju maksimum.

Nakon otvorenja, uslijedio je zajednički obilazak izlagača uz pratnju Suhopoljskih tamburaša.
U sklopu Agroexpa, u prostorijama HGK Županijske komore Virovitica u 11,00 sati održano je predavanje na temu “Slavonski med – zaštita oznakom izvornosti”. Predavanje je održao profesor Tomislav Tojčić koji je prisutnima govorio o prednostima koje nosi registriranje prehrambenih proizvoda s oznakom izvornosti ili oznakom zemljišnog porijekla.

Na pozornici ispod sata (Trg kralja Tomislava) u Virovitici dodjeljene su nagrade i priznanja 9. županijskog ocjenjivanja meda i pčelinjih proizvoda i 6. međunarodnog ocjenjivanja meda. Nagradu “Zlatna žlica” za bagremov med dobio je Predrag Momčilović iz Pčelića.

Organizatori i pokrovitelji 4. sajma Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Županijska podružnica Poljoprivredne savjetodavne službe i Županijski savez poljoprivrednih udruga. (vpz.hr)

no images were found

 

Skip to content