Odobren projekt širokopojasnog interneta Grada Slatine

GRAS ZA VAS! – održano dvodnevno predavanje „Priprema projektnih prijedloga“
18.07.2019.
Klen Slatina nastupio na završnici Kupa Hrvatske HŠRS-a
19.07.2019.

Odobren projekt širokopojasnog interneta Grada Slatine

Arhivska fotografija

Nakon pune dvije godine rada na projektu razvoja širokopojasnog interneta (PRŠI), nositelj okvirnog projekta HAKOM dostavio je ovih dana Gradu Slatini konačnu odluku o odobrenju projekta.

Dobivanjem ove odluke, završen je jedan od većih projekata kojim je obuhvaćena izgradnja širokopojasne infrastrukture na čitavom prostornom obuhvatu Grada Slatine, a predviđaju se brzine od minimalno 30 do 100 Mbps simetrično. 
Svemu ovome prethodila je izrada novog PRŠI-ja, javna rasprava i konačno odobrenje projekta.

Projekt se provodi u sklopu Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa, sukladno kojem će se prijaviti na natječaj za sufinanciranje od strane fondova Europske unije.

Projektom se planira izgradnja otvorene pristupne mreže elektroničkih komunikacija sljedeće generacije (NGA).

“Kao voditelj projekta razvoja širokopojasnog interneta u Gradu Slatini iznimno sam zadovoljan odrađenim poslom i zahvalio bih se ekipi koja je ovaj cijeli posao odradila od samog početka do konačne odluke HAKOM-a s kojom smo među prvima u Hrvatskoj pripremili projekt i otvorili mogućnost za zainteresirane operatere da ulože u izgradnju nove mreže“, izjavio je voditelj projekta Dragan Jovanić.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content