Obavijest o objavi Pravilnika o provedbi mjere M04 ”Ulaganja u fizičku imovinu”

Hodočašće u Padovu i Veneciju
27.01.2015.
Ususret Smotri učenika osnovnih i srednjih škola VPŽ LiDraNo
27.01.2015.
Hodočašće u Padovu i Veneciju
27.01.2015.
Ususret Smotri učenika osnovnih i srednjih škola VPŽ LiDraNo
27.01.2015.

Obavijest o objavi Pravilnika o provedbi mjere M04 ”Ulaganja u fizičku imovinu”

Na temelju članka 30. stavak 2. Zakona o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju („Narodne novine“, 80/13 i 41/14) ministar poljoprivrede Republike Hrvatske Tihomir Jakovina, 21. siječnja 2015. godine donosi Pravilnik o provedbi mjere M04 ”Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1. ”Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” i podmjere 4.2. ”Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda”, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Podmjera 4.1 ”Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” ima za cilj povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava kroz proširenje kapaciteta proizvodnje, modernizacijom postojećih farmi i poboljšanjem kvalitete proizvoda uvođenjem novih tehnika i tehnologija.

Podmjera 4.2 ”Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda” ima za cilj povećanje vrijednosti proizvoda primarne poljoprivredne proizvodnje, kako za primarne poljoprivredne proizvođače, tako i za one kojima je prerada poljoprivrednih proizvoda isključiva djelatnost.

Cilj podmjere je i pridonijeti povećanju konkurentnosti hrvatskih proizvoda i rastu zapošljavanja u ruralnom području, te omogućiti modernizaciju postojećih prerađivačkih kapaciteta.

Korisnici potpore jesu poljoprivredna gospodarstva čija se ulaganja odvijaju na ruralnom području Republike Hrvatske odnosno koja se odvijaju na područjima koja nisu naselje Zagreb, Split, Rijeka i Osijek.

Zahtjev za potporu se podnosi temeljem Natječaja o provedbi podmjere 4.1 „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ kojeg raspisuje Agencija za plaćanja. Natječaj se objavljuje u Narodnim novinama i na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja (www.apprrr.hr) i Ministarstva poljoprivrede (www.mps.hr).

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira 30. siječnja 2015. godine objaviti natječaj za podmjere 4.1. i 4.2.

Za informacije o mogućnostima podmjera budući korisnici potpora mogu se obratiti Upravnom odjelu za zajedničke politike i fondove EU, Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, 33 000 Virovitica. (vpz.hr)

Skip to content