Od 8. do 11. prosinca u Slatini i Novoj Bukovici održat će se filmski festival

Mađarska će biti zemlja partner jubilarnog 20. sajma Viroexpo
06/11/2014
Javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade „Hrvatska za djecu“
06/11/2014

Od 8. do 11. prosinca u Slatini i Novoj Bukovici održat će se filmski festival

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Slatina održan je prvi sastanak na temu filmskog festivala u Slatini u sklopu projekta “ART CBC” koji je krenuo u provedbu 1. ožujka 2014. godine. Projekt je sufinanciran u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Ukupna vrijednost projekta je 436.682,93 EUR, od čega 85% financira EU u iznosu od 371.154,98 EUR a trajanje projekta je 16 mjeseci. Do sada je proteklo 8 mjeseci provedbe projekta u sklopu kojeg su ostvarene sljedeće projektne aktivnosti:
– održana je početna konferencija projekta, gastro festival u Csurgu,
– rekonstruirano je i opremljeno kino u Slatini,
– u sklopu kestenijade u Voćinu održan je Info dan o filmskom festivalu, filmska radionica za učenike viših razreda osnovne škole i Filmski festival u Voćinu.

Opći cilj projekta Art Revived Trough Cross-Border Connection of Slatina-Csurgo-Voćin-Virovitica je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod, organizirati kulturno – umjetničke manifestacije na prekograničnom području: filmski, kazališni i gastro festivali, te radionice o kazališnoj i filmskoj umjetnosti za djecu.

Na sastanku su sudjelovali djelatnici Pučkog otvorenog učilišta Slatina,Turističke zajednice grada Slatine, predstavnici Slaffa i filmske družine Bapatuljak. Dogovoren je info dan 3. prosinca u kino sali Pučkog otvorenog učilišta Slatina gdje će se kao najava festivalu prikazati filmski uradci Studija kreativnih ideja Gunja, definirani su datumi filmskog festivala od 8 do 11 prosinca te tri lokacije na kojima će se festival održavati. Filmovi će se prikazivati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, u SŠ Marka Marulića te u Mjesnom domu u Novoj Bukovici. Sam filmski festival pratit će i radionica o izradi filma koja će se održati u SŠ Marka Marulića u Slatini. (pou slatina)

Skip to content