Od 8. do 11. prosinca u Slatini i Novoj Bukovici održat će se filmski festival

Mađarska će biti zemlja partner jubilarnog 20. sajma Viroexpo
06.11.2014.
Javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade „Hrvatska za djecu“
06.11.2014.

Od 8. do 11. prosinca u Slatini i Novoj Bukovici održat će se filmski festival

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Slatina održan je prvi sastanak na temu filmskog festivala u Slatini u sklopu projekta “ART CBC” koji je krenuo u provedbu 1. ožujka 2014. godine. Projekt je sufinanciran u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Ukupna vrijednost projekta je 436.682,93 EUR, od čega 85% financira EU u iznosu od 371.154,98 EUR a trajanje projekta je 16 mjeseci. Do sada je proteklo 8 mjeseci provedbe projekta u sklopu kojeg su ostvarene sljedeće projektne aktivnosti:
– održana je početna konferencija projekta, gastro festival u Csurgu,
– rekonstruirano je i opremljeno kino u Slatini,
– u sklopu kestenijade u Voćinu održan je Info dan o filmskom festivalu, filmska radionica za učenike viših razreda osnovne škole i Filmski festival u Voćinu.

Opći cilj projekta Art Revived Trough Cross-Border Connection of Slatina-Csurgo-Voćin-Virovitica je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod, organizirati kulturno – umjetničke manifestacije na prekograničnom području: filmski, kazališni i gastro festivali, te radionice o kazališnoj i filmskoj umjetnosti za djecu.

Na sastanku su sudjelovali djelatnici Pučkog otvorenog učilišta Slatina,Turističke zajednice grada Slatine, predstavnici Slaffa i filmske družine Bapatuljak. Dogovoren je info dan 3. prosinca u kino sali Pučkog otvorenog učilišta Slatina gdje će se kao najava festivalu prikazati filmski uradci Studija kreativnih ideja Gunja, definirani su datumi filmskog festivala od 8 do 11 prosinca te tri lokacije na kojima će se festival održavati. Filmovi će se prikazivati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina, u SŠ Marka Marulića te u Mjesnom domu u Novoj Bukovici. Sam filmski festival pratit će i radionica o izradi filma koja će se održati u SŠ Marka Marulića u Slatini. (pou slatina)

Skip to content