Od 6. listopada EDIC Virovitica otvoren za građane

U Dječjem vrtiću Zeko dočekali jesen
03.10.2014.
Posjećenost slatinskoga kina porasla za 300 posto
04.10.2014.

Od 6. listopada EDIC Virovitica otvoren za građane

Kao stanovnici zemlje koja je tek nedavno postala članicom Europske unije, građani se susreću se s mnogo nejasnoća i nepoznanica koje im je potrebno objasniti i pružiti im priliku za njihovo aktivno uključivanje. Cilj Informacijskog centra Europe Direct Virovitica je promicati građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini kroz omogućivanje građanima Virovitičko-podravske županije da im sve informacije o područjima djelovanja EU budu dostupne, te kroz pružanje prilike da direktnom interakcijom sa stručnjacima dobiju odgovore na sva EU pitanja, a koja utječu na njihov svakodnevni život.

Prijavitelj projekta je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Dvije zaposlenice razvojne agencije pružati će građanima odgovore na sva pitanja o Europskoj uniji, a građani će se moći i samostalno informirati korištenjem dostupnih publikacija te računalom namijenjenom upravo njima. Ured informacijskog centra biti će smješten u zgradi Razvojne agencije VIDRA, na adresi Augusta Šenoe 1, Virovitica. Radno vrijeme centra je od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati. Aktivnosti informacijskog centra i razne novosti vezane uz Europsku uniju građani mogu pratiti na facebook stranici i Twitter profilu, a uskoro i na web stranici. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe na društvenim mrežama.

Projekt sufinancira Predstavništvo Europske komisije koje je i nadležna institucija za koordinaciju svih aktivnosti novootvorenog centra. (ravidra.hr)

Skip to content