Od 6. listopada EDIC Virovitica otvoren za građane

U Dječjem vrtiću Zeko dočekali jesen
03/10/2014
Posjećenost slatinskoga kina porasla za 300 posto
04/10/2014

Od 6. listopada EDIC Virovitica otvoren za građane

Kao stanovnici zemlje koja je tek nedavno postala članicom Europske unije, građani se susreću se s mnogo nejasnoća i nepoznanica koje im je potrebno objasniti i pružiti im priliku za njihovo aktivno uključivanje. Cilj Informacijskog centra Europe Direct Virovitica je promicati građansko sudjelovanje na lokalnoj i regionalnoj razini kroz omogućivanje građanima Virovitičko-podravske županije da im sve informacije o područjima djelovanja EU budu dostupne, te kroz pružanje prilike da direktnom interakcijom sa stručnjacima dobiju odgovore na sva EU pitanja, a koja utječu na njihov svakodnevni život.

Prijavitelj projekta je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Dvije zaposlenice razvojne agencije pružati će građanima odgovore na sva pitanja o Europskoj uniji, a građani će se moći i samostalno informirati korištenjem dostupnih publikacija te računalom namijenjenom upravo njima. Ured informacijskog centra biti će smješten u zgradi Razvojne agencije VIDRA, na adresi Augusta Šenoe 1, Virovitica. Radno vrijeme centra je od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati. Aktivnosti informacijskog centra i razne novosti vezane uz Europsku uniju građani mogu pratiti na facebook stranici i Twitter profilu, a uskoro i na web stranici. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe na društvenim mrežama.

Projekt sufinancira Predstavništvo Europske komisije koje je i nadležna institucija za koordinaciju svih aktivnosti novootvorenog centra. (ravidra.hr)

Skip to content