OBAVIJEST GRADA SLATINE – Obrazac Upitnika za građane za sudjelovanje u izradi Proračuna Grada Slatine za 2021. godinu

22. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine održat će se u petak 10. srpnja
07.07.2020.
JAVNI POZIV u postupku evidentiranja nerazvrstane ceste – Ul. Mirka Jirsaka u Slatini
08.07.2020.
22. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine održat će se u petak 10. srpnja
07.07.2020.
JAVNI POZIV u postupku evidentiranja nerazvrstane ceste – Ul. Mirka Jirsaka u Slatini
08.07.2020.

OBAVIJEST GRADA SLATINE – Obrazac Upitnika za građane za sudjelovanje u izradi Proračuna Grada Slatine za 2021. godinu

U cilju povećanja transparentnosti procesa izrade prijedloga proračuna Grada Slatine, te uključivanja građana da svojim prijedlozima malih komunalnih akcija na području svog mjesnog odbora sudjeluju u procesu izrade prijedloga proračuna, Grad Slatina je napravio Upitnik za građane za male komunalne akcije za 2021. godinu.

Putem Upitnika građani mogu dostavljati svoje prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog Mjesnog odbora. Pod pojmom male komunalne akcije podrazumijeva se gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programima.

Ispunjeni obrazac za male komunalne akcije možete dostaviti putem maila na gradska.uprava@slatina.hr ili poštom na adresu Grad Slatina, Trg svetog Josipa 10, 33520 Slatina ili osobno predati u Grad Slatina, Trg svetog Josipa 10, ili predati predsjedniku svoga mjesnog odbora, najkasnije do 31. srpnja  2020. godine.

Obrazac Upitnika može se preuzeti na dnu ove obavijesti na Internet stranici Grada Slatine (www.slatina.hr),  u pisarnici Grada Slatine, Trg svetog Josipa 10, Slatina, soba broj 1 ili kod predsjednika svog mjesnog odbora.

Nakon isteka roka za dostavu prijedloga, pri čemu svaki građanin ima pravo uputiti neograničeni broj prijedloga, gradske će službe analizirati svaki pristigli prijedlog u skladu s mogućnostima provedbe i potrebnim financijskim sredstvima.

PREUZMITE OBRAZAC (.PDF) ILI POŠALJITE SVOJ PRIJEDLOG MALE KOMUNALNE AKCIJE ISPUNJAVANJEM FORME ISPOD:

VAŠ PRIJEDLOG MALE KOMUNALNE AKCIJE – FORMA ZA UPIT:

Što je komunalna akcija? Gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. zelene površine, parkovi i dječja igrališta; putovi, sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti. Kod prijave komunalne akcije dovoljno je opisati što bi se trebalo napraviti i gdje (što preciznija lokacija), uz obrazloženje zbog čega to smatrate važnim za područje vašeg mjesnog odbora ili dijela mjesnog odbora i prijedlog predati predsjedniku svog mjesnog odbora ili izravno poslati na gradska.uprava@slatina.hr ili dostaviti osobno/poštom na adresu GRAD SLATINA, Trg svetog Josipa 10, 33520 Slatina ili predati predsjedniku svoga mjesnog odbora najkasnije do 31. srpnja 2020. godine.

Prilikom definiranja komunalne akcije potrebno je što preciznije definirati akciju, kako bi se mogla izraditi točna procjena. Primjerice, ukoliko se traži dječje igralište potrebno je navesti je li potrebna sanacija ili se traži izgradnja novog igrališta ili postavljanje samo nekih sprava tj. kojih. Svaka informacija je bitna – bez preciznog navoda procjena će biti okvirna te će možda troškovnik prelaziti iznos raspoloživih sredstava pa ona neće spadati u komunalnu akciju o kojoj se može odlučivati. Ukoliko raspolažete ikakvim informacijama vezano uz procjene, navedite ili ih priložite uz prijavu.
Molimo što preciznije navesti, poželjno priložiti fotografije ili bilo koji drugi vizualni dokaz (kopija katastarskog plana, broj katastarske čestice i sl.) kako se ne bi dogodilo da se procjenjuje kriva lokacija. Primjerice, nije dovoljno navesti zamjena stupa javne rasvjete u Sladojevcima jer onda se ne zna točno o kojem je stupu riječ.
Ukoliko ne raspolažete svim potrebnim informacijama ili ih ne možete opisati u ovom dopisu molimo da navedete kontakt na koji vas možemo kontaktirati kako bi se procjena napravila u skladu s Vašim zahtjevom. U cilju nam je definirati potrebe građana i odgovoriti na sva pitanja za što nam je potrebna Vaša suradnja
Skip to content