Obnovi kuća na potresom stradalom području pridružuje se i Grad Slatina

U organizaciji ZUiČ HVIDR-a VPŽ, Slatina poslala pomoć stradalima u potresu
02.01.2021.
Slatina donacijama i volonterskom pomoći na terenu pomaže na potresom stradalom području
05.01.2021.

Obnovi kuća na potresom stradalom području pridružuje se i Grad Slatina

Na inicijativu načelnika Općine Murter-Kornati Tonija Turčinova, načelnici općina Murter-Kornati, Tisno, Pirovac i Tribunj pokrenuli su akciju u kojoj bi svaka od općina obnovila po jednu kuću razrušenu u potresu na Petrinjskom području, dakle ukupno četiri. Odmah su se ovoj ideji priključili i gradonačelnica Supetra, gradonačelnici Knina, Svete Nedjelje i Slatine.

Zajednička je želja da se ti objekti u idućih pola godine obnove. Grad Slatina otvorit će podračun za tu svrhu i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić moli sve građane, udruge i tvrtke s područja Slatine da se na svaki mogući način uključe u ovu akciju  i pomognu konkretnu obnovu/izgradnju kuće za jednu obitelj koja je ostala bez svoga doma. Isto tako, gradonačelnik Ostrošić poziva i svoje kolegice i kolege gradonačelnike i načelnike iz cijele Hrvatske da se priključe i na vrlo konkretan način i odmah, dakle već u ovoj godini, omoguće normalan život ljudima s potresom pogođenog područja Gline, Petrinje i Siska.

– Prioritet je potrebita obitelji s malodobnom djecom kojoj bismo pomogli i pružili pomoć pri samom projektiranju, te od raščišćavanja do gradnje objekta. Istodobno molimo sve naše partnere i gospodarstvenike, koji se mogu uključiti u nekoj od faza projekta, da se odazovu na naš poziv te da se čim prije ekipiramo i krenemo s procjenom stanja na terenu. Trebat će na odmah geodet, projektant, građevinari, a potom i svi ostali koji bi donirali potreban materijal i namještaj za kuću, a svoj doprinos pružit će i gradske tvrtke i ustanove u skladu sa svojim mogućnostima.

O broju podračuna za novčane donacije obavijestit ćemo javnost čim ga otvorimo, a taj je postupak već pokrenut.

Cijeli ovaj proces bit će u cijelosti transparentan kako bi naša javnost bila upoznata sa svim aktivnostima i koracima koje poduzimamo kako bismo zajedno pružili novi dom jednoj obitelji s potresom pogođenog područja, – rekao je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)

 

Skip to content