Obnavlja se još jedan most na Javorici

Asfaltirana prva dionica Ulice Nikole Šubića Zrinskog u Slatini
20.11.2020.
Nove natpisne ploče krase pročelje novouređene zgrade uprave Grada Slatine
21.11.2020.
Asfaltirana prva dionica Ulice Nikole Šubića Zrinskog u Slatini
20.11.2020.
Nove natpisne ploče krase pročelje novouređene zgrade uprave Grada Slatine
21.11.2020.

Obnavlja se još jedan most na Javorici

Drveni most na vodotoku Javorice koji spaja slatinske ulice Lipa i Milke Trnine utjecajem vremenskih prilika bio je u derutnom stanju i predstavljao je opasnost za građane te su ovih dana u tijeku radovi na njegovoj sanaciji za koju je potrebna sredstva osigurao Grad Slatina.

– Prije dvije godine saniran je most koji preko vodotoka Javorice spaja Ulicu Milke Trnine s Ulicom Marka Marulića, a budući da smo bili svjesni dugogodišnjeg problema dotrajalosti i ovog mosta koji spaja ulice Lipa i Milke Trnine planirali smo ga sanirati zajedničkim projektom u suradnji s Hrvatskim vodama, no kako nismo naišli na razumijevanje u ovaj smo projekt ipak krenuli sami budući da se iskazala nužnost njegove rekonstrukcije.
Željeli smo to učiniti sada prije zime, odnosno kiša i snijega, – rekao nam je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Radovi na izmjeni sekundarne konstrukcije mosta, koji bi trebali biti gotovi do kraja idućeg tjedna, uključuju kompletnu promjenu drvenih mosnica koje su potom zaštićene tankoslojnom lazurom za drvo, zamjenu drvene ograde novom metalnom, te ugradnju žičane mreže na istu kako bi se povećala sigurnost za pješake, a posebice djecu.

– Most je zbog daljnje sigurnosti nešto uži nego što je bio ranije, ali neznatno tako da će kada se u cijelosti obnovi, ponovno biti u funkciji, prije svega za prijelaz pješaka, biciklista i motorista, a onda i nužan prijevoz osobnih automobila budući da je maksimalna nosivost mosta dvije tone.
Ovim putem molim građane za razumijevanje, te da zaista poštuju prometne propise i preko mosta ne prelaze s većim teretima od dozvoljenih kako bi sačuvali most od novog propadanja, – zaključio je gradonačelnik.
(www.radioslatina.hr)

 

Skip to content