18. lipnja dodjela pohvalnica Grada Slatine naj učenicima slatinskih škola
15/06/2018
Virovitičkom Feliks-u povjereno obavljanje komunalnih poslova skloništa za životinje u Slatini
16/06/2018

Obilježen Svjetski dan MS-a

U organizaciji Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije koja djeluje od 2003. godine i okuplja 57 članova, jučer je na Višnjici obilježen Svjetski dan MS-a.
Tom je prigodom Društvo ugostilo brojne županijske udruge iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, zatim Udrugu osoba s invaliditetom Virovitica, Udrugu „A je to“ iz Đurđevca, te tri Društva multiple skleroze iz Srbije.

Svojom su nazočnošću, između ostalih, obilježavanje Svjetskog dana MS-a uveličali voditelj Odjela za neurologiju Opće bolnica Virovitica dr.med.,spec. neurolog Igor Cindrić, v.d. voditeljica Odjela za neurologiju Opće bolnica Bjelovar dr.med.,spec. neurolog Tihana Gržinčić, pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok i načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

Tijekom druženja na Višnjici gosti su se imali priliku voziti kočijom, sudjelovati u raznim društvenim i sportskim igrama, a održano je i predavanje dr. Cindrića na temu multiple skleroze.

Predsjednik Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije Saša Grahovac zahvalio se na pomoći u organizaciji obilježavanja Svjetskog dana MS-a i općenito na potpori u radu Društva; Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini i većim dijelom Općini Sopje.
Ukratko je predstavio Društvo koje je vrlo aktivno kroz razne kreativne radionice, a čije radove izlažu na štandovima tijekom blagdana, te Dana gradova Virovitice i Slatine.
Društvo također usko surađuje s Hrvatima iz Njemačke koji pomažu donacijama kroz ortopedska pomagala i bolničke krevete za potrebe članova Društva i ostalih građana na području VPŽ.

Isto tako osvrnuo se na projekte Društva:

Projekt „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom Virovitičko podravske županije“ pokrenut je 28.03.2017. godine, a kroz koji je zaposleno 11 asistenata i 1 voditelj koordinator.
Projekt je vrijedan 1.408.297,80 kn i provodi se dvije godine.
Ovih dana otvoren je novi natječaj za istoimeni projekt Faza 2, tako da će korisnici usluge osobne asistencije i dalje imati asistenta.
Pokretanjem tog projekta 11 najteže oboljelih članova Društva dobilo je asistente bez kojih danas ne bi mogli jer su velika podrška njima i njihovim obiteljima.

U veljači se Društvo prijavilo na projekt „Zaželi“ koji je do sada prošao prvu fazu provjere te se očekuje druga faza i potpisivanje ugovora. Kroz ovaj projekt bi se zaposlilo 10 ženskih osoba koje bi starijim članovima Društva bile gerijatro domaćice.  U planu je zapošljavanje 5 žena u Virovitici i 5 u Slatini.
Vrijednost projekta je 2.500.000,00 kn.

Društvo se prije nekoliko dana prijavilo i na projekt „Širenje socijalnih usluga u zajednici Faza 1“ kojim bi bili obuhvaćeni članovi kroz dnevne aktivnosti na bazi raznih radionica poput psihološke i radionice life coacha (životnog trenera), zatim sudjelovanja na kulturnim događanjima i organizacije izleta, između ostalih na orahovačko jezero.

Ukoliko bi projekt bio odobren, donio bi zapošljavanje 4 osobe na radna mjesta voditelj, pedagog, higijeničar i vozač.
Na ovom projektu Društva MS VPŽ 4 su partnera iz tri županije, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Zagrebačke. Projekt je vrijedan 1.485.232,00 kn. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content