Novo pročelje zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina

Energetska obnova zgrade uprave Grada Slatine uspješno ulazi u završnu fazu
20/12/2019
Plan razvoja turizma Grada Slatine za razdoblje 2020. – 2027. godine
20/12/2019

Novo pročelje zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina

Toplo vrijeme tijekom studenog, a osobito mjeseca prosinca, omogućilo je dovršenje žbukanja završnog sloja na novom pročelju zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, smještene u parku na Šetalištu Julija Burgera u Slatini.

Kakvo je trenutno stanje na terenu, obilaskom zgrade i pregledom odrađenih radova, utvrdili su gradonačelnik Denis Ostrošić, u ime Grada Slatine kao nositelja investicije, i Marina Vujić, direktorica Hidro Eko Future d.o.o. iz Zagreba u ime izvođača radova.
U obilasku su sudjelovali i ostali voditelji na ovome projektu: pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić i voditeljica Vesna Klement te Damir Vujić i Darijo Ožegović iz Hidro Eko Future.

Radovi, koji se provode iz Programa energetske obnove javnih zgrada iz EU sredstava, dobro napreduju te je ove jeseni obavljena zamjena crijepa i toplinska izolacija krovišta, ugrađeni su prozori i vanjska vrata, u suterenu u prostorima knjižnice obavljeno je betoniranje podne ploče, a trenutno se provodi injektiranje zidova za sprečavanje podizanja kapilarne vlage u učionicama Pučkog otvorenog učilišta. Na svim pročeljima je postavljena toplinska izolacija i završni sloj fasade.

U narednom razdoblju predstoje unutarnji građevinski radovi na postavljanju podova u knjižnici i učionicama, postavljanju rasvjete i radijatora, uređenju vjetrobrana na glavnom ulazu u knjižnicu i ostali završni radovi, a koji prema ugovoru trebaju biti gotovi do kraja svibnja iduće godine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content