Novi program zelenih otoka na području Grada Slatine

Milan Janković i Danijela Maravić na radionici projekta DUPLO
11.07.2014.
Antonio Vrbaslija izabran za predsjednika Savjeta mladih grada Slatine
11.07.2014.
Milan Janković i Danijela Maravić na radionici projekta DUPLO
11.07.2014.
Antonio Vrbaslija izabran za predsjednika Savjeta mladih grada Slatine
11.07.2014.

Novi program zelenih otoka na području Grada Slatine

U cilju smanjenja količine otpada na odlagalištu i reciklaže uporabljivih vrsta otpada, od 2010. godine na području grada Slatine provodi se odvojeno sakupljanje papirnate i plastične ambalaže, i to u suradnji s tvrtkom Flora VTC d.o.o. koja jednom mjesečno skuplja vreće s razvrstanim ambalažnim otpadom od kućanstva na području Slatine, po načelu „od vrata do vrata“ , i to prvi četvrtak u mjesecu za zonu I. i drugi četvrtak u mjesecu za II. zonu. U tu svrhu besplatno se dijele plave vreće za papir i žute vreće za plastiku. Prema evidenciji Slatina Kom-a prošle godine tako je izdvojeno 37t plastike i 56 t papira.

Plan odvoza odvojenog otpada za kućanstva po programu „ od vrata do vrata“

slatina

U cilju proširenja obuhvata odvojenog prikupljanja korisnog otpada, tijekom mjeseca lipnja ove godine, gradska komunalna tvrtka SLATINA KOM d.o.o., u koordinaciji s gradskom komunalnom službom, započela je postavljanje 30 zelenih otoka na javnim površinama, i to prema sljedećim programima:
– Zeleni otoci oko višestambenih zgrada – projekt “stambeno odvojeno“
– Zeleni otoci u susjedstvu škola i vrtića, te po gradskim četvrtima izvan središta grada,
– Zeleni otoci u prigradskim naseljima.

Zeleni otoci postavljeni su u Bakiću, Donjim Meljanima, Gornjem Miholjcu, Kozicama, Medincima, Novom Senkovcu i Sladojevcima.

Također, na 12 lokacija oko višestambenih zgrada postavljeni su eko-spremnici za papir, plastiku i staklo, a do konca srpnja završit će i postavljanje spremnika za metalnu ambalažu. Kako bi se olakšalo odvojeno prikupljanje stanarima u višestmbenim zgradama Slatina Kom je priredio plave, žute i zelene vreće od 30 l za odvojeno prikupljanje ambalaže u stanu, a zatim odlaganje u odgovarajuće spremnike postavljene na zelenom otoku.

U razdoblju od 30. lipnja do 5. srpnja djelatnici Slatina Kom-a posjetili su sve stambene zgrade, te su dali upute, podijelili edukativne letke i besplatne vreće za selektivno odvajanje otpada. Nakon što stanari potroše podijeljene vreće, nove vreće mogu dobiti na blagajni Slatina Kom-a, na tržnici na Trgu Ruđera Boškovića 16b. Ovim projektom „stambeno odvojeno“ obuhvaćeno je 800 stambenih i poslovnih jedinica odnosno cca 2400 korisnika.

Pozivaju se građani da se aktivno uključe u odvajanje korisnog otpada i odlaganje u odgovarajuće spremnike na zelenim otocima, te da se pridržavaju uputa na letcima i plakatima, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti u Slatina Kom, na tel. 033/400-481. (slatina.hr)

Skip to content