Javno predavanje “Uloga i važnost S.O.S. linija u prijavljivanju i otkrivanju nasilja”
15.04.2013.
Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
15.04.2013.
Javno predavanje “Uloga i važnost S.O.S. linija u prijavljivanju i otkrivanju nasilja”
15.04.2013.
Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine
15.04.2013.

Nenad Križić i dalje na čelu Udruge Napredak

Udruga napredak sinoć j u restoranu Stari podrum održala svoju redovnu izvještajno – izbornu skupštinu. Nakon što su izabrana radna tijela skupštine, podnesena izvješća o radu jednoglasno su usvojena, kao i plan rada za naredno razdoblje. Nakon što je razriješeno dužnosti staro vodstvo Udruge uslijedilo je predlaganje i biranje novog  vodstva. Za predsjednika je ponovno izabran Nenad Križić, za dopredsjednike Tvrtko Kovačević i Blaženka Grdenić, za člana predsjedništva izabran je Ivo Bilić, a za tajnika Dijana Stiblik.

Na Skupštini su uz brojne članove prisustvovali i brojni uvaženi gosti, a zahvalnicama za nesebičan rad i pomoć Udruzi  nagraðeni su saborski zastupnik Josip Ðakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, Udruga Ličana Vila Velebita ispred koje je zahvalnicu primila Željka Grahovac, te Vinko Sesar i Rade Barišić.
Skupština je ujedno bila i humanitarno-donacijskog karaktera jer je sav prihod od skupljene članarine i ostale prikupljene donacije darovan za izgradnju župne crkve Blaženog Ivana Merza u Slatini. Po riječima svećenika Nikole Jušića, koji se tom prigodom zahvalio Udruzi te istaknuo kako bi gradnja trebala započeti ove godine. Na tu temu osvrnuo se župan Tomislava Tolušić koji je rekao da će Virovitičko-podravska županija za tu svrhu donirati 100.000 kuna.
Nenad Križić zahvalio se u ime novog izabranog vodstva na dobivenom povjerenju te istaknuo kako će imati snage i volje odraditi sve zadaće koje su zacrtane planom i programom. Udruga će u 2013. godini nastaviti s organiziranjem tribina, promocija knjiga te humanitarnim radom kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini. Udruga broji 251. ćlana, a djeluje pune četiri godine na podruèju cijele Republike Hrvatske i dijaspore. U svom  Statutom Udruga Napredak postavljena je vrlo široko i kao takva u svojim redovima ima Hrvata doseljenih sa Kosova i Srijema. – To je naše bogatstvo gdje svako na svoj način doprinosi radu, ali i iskazuje i poštovanje iz kojeg je ko došao, rekao je Križić.

Skip to content