Slatinčani dominirali utrkom ” Barcs-Virovitica”, Gerenčir, Santi i Dunković prvi
22.09.2013.
Poslove higijeničarske službe obavlja Veterinarska stanica Slatina
23.09.2013.
Slatinčani dominirali utrkom ” Barcs-Virovitica”, Gerenčir, Santi i Dunković prvi
22.09.2013.
Poslove higijeničarske službe obavlja Veterinarska stanica Slatina
23.09.2013.

Natječaj iz programa Mladi na djelu

Otvoren je natječaj iz programa Mladi na djelu za potporu projektima u kojima mladi sudjeluju aktivno i izravno u nacionalnim ili transnacionalnim aktivnostima koje su sami osmislili i u kojima imaju ključne uloge, s ciljem razvoja njihove inicijative, poduzetnosti i kreativnosti.

Naziv natječaja: Aktivnost 1. – Mladi za Europu – mjera 1.2. – Inicijative mladih

Datum završetka natječaja: 01.10.2013.

Tip sredstva: Bespovratna sredstva (darovnice)

Iznos sredstava: 35.572,27 €

Opis: Podržava projekte u kojima mladi sudjeluju aktivno i izravno u nacionalnim ili transnacionalnim aktivnostima koje su sami osmislili i u kojima imaju ključne uloge, s ciljem razvoja njihove inicijative, poduzetnosti i kreativnosti. Inicijative mladih omogućuju velikom broju mladih da budu inovativni, kreativni i poduzetni u svom svakodnevnom životu i da se izjasne o svojim lokalnim potrebama i interesima, ali također i o glavnim svjetskim pitanjima. Mladi mogu isprobati ideje inicirajući, postavljajući i izvršavajući vlastiti projekt koji utječe na različita područja života.

Inicijative mladih mogu također voditi samozapošljavanju, uspostavljanju udruga, nevladinih organizacija ili drugih tijela aktivnih u području društvene ekonomije i neprofitnog sektora.

Inicijativa mladih je projekt koji su mladi inicirali, pripremili i izvršili. Daje mladima priliku da isprobaju ideje kroz inicijative, koje im daju priliku da budu izravno i aktivno uključeni u planiranje i provedbu projekata. Sudjelovanje u Inicijativi mladih je važno iskustvo neformalnog učenja. Kroz provedbu Inicijative mladih, mladi imaju mogućnost raspravljati o odabranoj temi u europskom kontekstu, promišljati o toj temi te na taj način doprinijeti stvaranju Europe i osjećati se građanima Europe.

Trajanje projekta mora biti između 3 i 18 mjeseci, dok trajanje aktivnosti nije vremenski definirano.

Prihvatljivi prijavitelji:

Neprofitne/nevladine organizacije ili neformalne skupine mladih (jedan od članova skupine preuzima ulogu predstavnika i snosi odgovornost u ime skupine).

Prihvatljivi sudionici su mladi u dobi između 18 i 30 godina koji zakonito borave u nekoj od programskih zemalja. Mladi ispod 18 godina (u dobi od 15 do 17) mogu biti uključeni ukoliko su u pratnji mentora (eng. „coach“). Ne postoji dobna granica ili obavezno zemljopisno podrijetlo mentora.

Više informacija možete pronaći na http://www.mobilnost.hr/prilozi/05_1365760003_Programski_vodic_FINAL_dopuna.pdf

Kontakt: ljudski-resursi@ravidra.hr

Skip to content