Najučenici slatinskih osnovnih i srednjih škola

Položeni vijenci povodom Dana državnosti Republike Hrvatske
25/06/2018
Razmjena udžbenika i školskog pribora u prostorijama gradske tržnice u četvrtak, 28.6.2018. godine od 16 do 18 sati
27/06/2018

Najučenici slatinskih osnovnih i srednjih škola

Slatina se ove godine može podičiti s tri najučenika Virovitičko-podravske županije, te je 18. lipnja Grad Slatina organizirao svečanu dodjelu pohvalnica Grada Slatine ne samo njima već svim najučenicima slatinskih osnovnih i srednjih škola za postizanje izvrsnih rezultata, izniman trud i požrtvovnost u radu tijekom 2017./2018. školske godine.

Budući su zbog školskih obveza bile spriječene doći na svečanost gradonačelnik Denis Ostrošić danas je upriličio prijem s najučenicama Elenom Bičanić i Gordanom Borotić koje su također zaslužile pohvalnice i nagradu u iznosu od 1.000,00 kuna. 

Tom je prigodom s učenicama koje su došle u pratnji svojih ravnatelja, OŠ Josipa Kozarca Slatina Ksenije Vujanović Juras i SŠ Marka Marulića Slatina Darka Špoljarića, razgovarao o njihovim uspjesima i planovima za budućnost.

Upoznajmo ukratko sve najučenike slatinskih osnovnih i srednjih škola:

 • Najbolji učenik Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Virovitičko-podravske županije za srednjoškolske trogodišnje programe i dobitnik nagrade „Šegrt Hlapić“ je Miroslav Main.
  Učenik je trećeg razreda, obrazovnog sektora strojarstvo. Miroslav je sva tri razreda završio s odličnim uspjehom, kao i sve tri godine praktične nastave. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na međužupanijskom i državnom natjecanju vodoinstalatera na kojem je osvojio izniman uspjeh, dva prva i jedno drugo mjesto na međužupanijskoj razini, kao i jedno drugo i treće mjesto na državnoj razini. Osim toga, Miroslav je uključen i u Učeničku zadrugu „Obrtnik“. 

  Inače „Šegrt Hlapić“ je tradicionalna nagrada koju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska obrtnička komora dodjeljuju najboljem učeniku, najboljem mentoru i najboljoj obrtničkoj školi radi promicanja strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja i obrtništva u cjelini.
  Svečanost dodjele ove prestižne državne nagrade „Šegrt Hlapić“ održat će se 29. lipnja u Zagrebu, kada će svoje priznanje primiti i Miroslav Main kojemu su na ovom iznimnom velikom uspjehu, čestitali i ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

 • Gordana Borotić najbolja je učenica Srednje škole Marka Marulića Slatina i Virovitičko-podravske županije za srednjoškolske četverogodišnje programe.
  Završila je opću gimnaziju s odličnim uspjehom, a iza sebe ima bogato iskustvo u natjecanjima. Već u osnovnoj školi je pokazivala naklonost prema fizici i matematici, predmetima u koji su joj najbolje ležali, a u srednjoj školi se dodatno zainteresirala i za informatiku.
  Na županijskoj razini osvojila je osam prvih i tri druga mjesta te je tri godine zaredom sudjelovala na državnoj razini natjecanja iz matematike na kojoj ima osvojenu i treću nagradu.
  Ova svestrana djevojka naravno zanimaciju je pronašla i u drugim područjima te je 3 godine sudjelovala na simuliranoj smotri suđenja i sabora.
  Isto tako sudjelovala je i na državnom natjecanju i smotri GLOBE škola na kojemu njezina ekipa ima osvojeno treće mjesto.
  Ovom prigodom posebno je istaknula zahvalnost prema svojim profesorima za sav trud i vrijeme koje su odvojili kako bi ostvarila ove vrhunske rezultate, a uz potporu ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Darka Špoljarića.
  Trenutni planovi su joj upisati FER ili odsjek za matematiku na PMF-u.
 • Najbolja učenica Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina i Virovitičko-podravske županije za osnovne škole je Elena Bičanić koja je titulu najučenice zaslužila postizanjem izvrsnih rezultata na području školskog uspjeha, ali i na županijskoj i državnoj razini natjecanja u znanju i vještinama.
  Elena je sve razrede prošla s prosjekom ocjena 5,00.
  Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, fizike, kemije, njemačkog jezika, natjecanju mladih tehničara, te na skupnim županijskim natjecanjima iz građanskog odgoja te natjecanju Hrvatskog crvenog križa. Sudjelovala je i na državnom natjecanju mladih tehničara te na natjecanjima iz fizike i kemije, a skupno je sudjelovala na državnoj smotri projekata iz građanskog odgoja te na sportskim natjecanjima iz odbojke i badmintona.
  Na županijskim natjecanjima je osvojila sedam prvih, dva druga te tri treća mjesta. Skupno je dvaput bila prva i jednom treća.
  Na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama je osvojila jedno prvo i dva treća mjesta. Osim toga, sudjelovala je na izvannastavnim aktivnostima od likovne i plesne skupine, glazbeno-scenskim radionicama na engleskom, pjevačkom zboru do vjeronaučne grupe.
  Za svoje uspjehe zahvaljuje prije svega svojoj obitelji na podršci i bodrenju, te svim nastavnicima na uloženom trudu i vremenu te ravnateljici Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina Kseniji Vujanović Juras.
 • Najučenik Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina je Dominik Kizivat iz Gornjeg Miholjca.
  Prve dane svoga školovanja započeo je u Područnoj školi Gornji Miholjac zajedno sa svojim prijateljima i učiteljicom Anitom Jančić Rulj.
  Za svoj 1. rođendan dobio je loptu, te od najranijeg djetinjstva voli
  U školi i u slobodno vrijeme niže uspjehe u aktivnostima kojima se bavi.
  Od 1. do 8. razreda imao je odličan uspjeh 5,00, te svake godine bio najbolji učenik razrednog odjela.
  U školi je bio aktivan u sportskim aktivnostima kroz badminton, odbojku i naravno nogomet.
  Sudjelovao je na sportskim natjecanjima i natjecanjima u znanju gdje je postizao zavidne rezultate. Također je bio sudionik u projektu „Budi STEMpatičan!“ koji je namijenjen poticanju rada s darovitom djecom s područja Virovitičko-podravske županije.
  Polaskom u 1. razred započeo je i Školu nogometa  u Slatini, a sada je i član NK  Slatina te u svojoj kategoriji niže uspjehe zajedno sa svojom ekipom i trenerom.
 • Najbolja učenica Glazbene škole Milka Kelemena Slatina je Antonia Leko, učenica 6. razreda tambure koja je za vrijeme svog glazbenog školovanja sudjelovala na niz državnih i međunarodnih natjecanja te na raznim smotrama kao solist ili u određenom sastavu.
  Između ostaloga na 55. hrvatskom regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u školskoj 2016./2017. godini osvojila je 2. nagradu.
  Također na 55. hrvatskom regionalnom natjecanju komornih sastava za učenike i studente glazbe u školskoj 2017./2018. godini osvojila je 1. nagradu i tako stekla zajedno sa svojim kolegicama pravo na sudjelovanje na državnom natjecanju gdje je osvojila 3. nagradu.
  Na 5. međunarodnom natjecanju tamburaša u Požegi zajedno sa svojim kolegicama u komornom sastavu osvojila je 2. nagradu. (www.radioslatina.hr)

  no images were found

Skip to content