Na Višnjici održan seminar o održivom gospodarenju otpadom

Uskršnja čestitka gradonačelnika Ivana Roštaša pravoslavnim vjernicima
10.04.2015.
Nabava službenog vozila
13.04.2015.

Na Višnjici održan seminar o održivom gospodarenju otpadom

Jučer je u Višnjici, u organizaciji Udruge gradova, održan seminar o održivom gospodarenju otpadom, na koji su pozvani sudionici iz Slatine, Virovitice i Orahovica, te predstavnici susjednih općina. Obuka je obuhvatila zakonske obveze pri gospodarenju otpadom, primjere dobre prakse gospodarenja otpadom te mogućnosti i ograničenja financiranje gospodarenja otpadom.

Na seminaru su predstavljeni primjeri dobre prakse u Čakovcu, Prelogu, Križevcima i na Krku. To su dobri primjeri kako osigurati sredstva, selekciju otpada na kućnom pragu, i kako educirati djecu od najranije dobi da budu svjesni da se otpad može reciklirati, i u konačnici da se na taj način planet može zaštititi.

Koordinatorica poslova za Udrugu gradova Nives Kopajtich Škrlec izrazila je zabrinutost zbog mogućih napora, nesnalaženja i troškova u rješavanju problema zbrinjavanja otpada, jer do 2018. godine moraju profunkcionirati regionalna odlagališta, a još uvijek nedostaje 50-ak podzakonskih akata koji trebaju regulirati tu problematiku. U rješavanju problema održivoga gospodarenja otpadom ona je najavila i mogućnost velikih poskupljenja, što će značiti novi udar na standard građana.

Skip to content