Na jučerašnjoj 12. sjednici GV Grada Slatine, gradonačelnik Ostrošić vijećnicima čestitao Dan grada i pozvao ih na Svečanu sjednicu 31. kolovoza

OBAVIJEST GRADA SLATINE – Obrazac Upitnika za građane za sudjelovanje u izradi Proračuna Grada Slatine za 2019. godinu
28.08.2018.
Društvo “Naša djeca” Slatina poziva na 6. rolijadu 1. rujna
29.08.2018.
OBAVIJEST GRADA SLATINE – Obrazac Upitnika za građane za sudjelovanje u izradi Proračuna Grada Slatine za 2019. godinu
28.08.2018.
Društvo “Naša djeca” Slatina poziva na 6. rolijadu 1. rujna
29.08.2018.

Na jučerašnjoj 12. sjednici GV Grada Slatine, gradonačelnik Ostrošić vijećnicima čestitao Dan grada i pozvao ih na Svečanu sjednicu 31. kolovoza

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojoj je prisustvovalo svih 17 vijećnika.
Na početku sjednice usvojen je Dnevni red od 10 točaka uz dopunu kojom je  nakon prve točke dnevnog reda ubačena točka Donošenje rješenja o izmjeni rješenja o izboru predsjednika i članova komisije za izbor i imenovanja koja je ujedno i prihvaćena kao i izvodi iz zapisnika s protekle tri sjednice.
Potom je Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić podnio iscrpno izvješće o radu gradonačelnika i Gradske uprave u razdoblju od 17. studenog 2017. godine do 28. kolovoza ove godine.

Na aktualnom satu raspravljalo se o 13 vijećničkih pitanja pristiglih iz kluba vijećnika SDP-a i vijećnika Kazimira Libla, zatim kluba vijećnika Nezavisne liste i kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP.

Vijećnike kluba SDP-a zanimalo je u kojoj je fazi projekt uređenja/adaptacije slatinskog poduzetničkog inkubatora, kada počinju s radom logoped i asistenti u grupi u Dječjem vrtiću Zeko i način subvencioniranja udžbenika učenicima u novoj školskoj godini, dok je vijećnika Kazimra Libla zanimala visina plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika te rad knjigovodstvenog servisa u DV Zeko Slatina.

Vijećnike Nezavisne liste zanimalo je u kojoj je fazi izrada intervencijskog plana, te koji su daljnji koraci po pitanju provedbe Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova, zatim planovi za uređenje Jezera Javorica te u kojoj je fazi projekt Aglomeracije Slatina.

Ponajviše pitanja pristiglo je iz kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP koje su zanimali daljnji koraci u provedbi programa za male gradove na deprimiranom području RH,  u vrlo velikom iznosu od 150 milijuna kuna i hodogram provedbe istog, kao i pitanje izgradnje širokopojasnog interneta za područje grada Slatine i susjednih općina. Postavili su pitanje povodom programa obilježavanja Dana grada, te može li se povećati učinkovitost uništavanja ambrozije na slatinskom području. Zanimali su se i oko Upitnika za građane za sudjelovanje u izradi Proračuna Grada Slatine za 2019. putem kojega građani mogu dostavljati svoje prijedloge malih komunalnih akcija.

Odgovore na postavljena pitanja uz gradonačelnika Denisa Ostrošića dali su pročelnici  Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok, zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak te predstavnici gradskih institucija, dok će dio odgovora dobiti naknadno u pisanom obliku.

Nakon podužeg aktualnog sata gradski su vijećnici prihvatili prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Slatine za 2018. godinu, te donijeli Odluku o kupnji nekretnina i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama na području Grada Slatine, dok su o Odluci o dodjeli javnih priznanja Grada Slatine prigodom obilježavanja 1. rujna – Dana Grada i 721. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine raspravljali iza  vrata zatvorenih za javnost.

Na kraju jučerašnje sjednice gradonačelnik Ostrošić čestitao je gradskim vijećnicima Dan grada Slatine i pozvao ih na Svečanu sjednicu u petak 31. kolovoza. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content