Mještani Radosavaca s veseljem dočekali završetak radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“

Nacrt proračuna Grada Slatine za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu
15.11.2021.
Gotova 1. faza radova obnove i opremanja logopedskog kabineta DV Zeko
17.11.2021.
Nacrt proračuna Grada Slatine za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu
15.11.2021.
Gotova 1. faza radova obnove i opremanja logopedskog kabineta DV Zeko
17.11.2021.

Mještani Radosavaca s veseljem dočekali završetak radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“

Nakon dobivanja uporabne dozvole koja je postala pravomoćna 2. studenog ove godine, prošlog je tjedna upriličen sastanak na kojemu su se našli predstavnici Grada Slatine; voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Vesna Klement i viši savjetnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Boris Presečan, s predstavnicom izvođača radova, glavnom inženjerkom Građevnog obrta Bilić Željkom Rušanac i glavnim nadzornim inženjerom iz tvrtke Bombus Matejom Peretinom koji je zadužen za Stručni nadzor, kako bi se u sklopu projekta „Rekonstrukcija društvenog doma u Radosavcima“ obavila primopredaja radova.
Tom je prigodom utvrđeno da su radovi izvedeni u ugovorenom roku i u skladu s glavnim projektom koji je izradila tvrtka Arhis d.o.o. Slatina, te su provedena sva potrebna kontrolna ispitivanja

Tim su povodom gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić sa suradnicima obišli društveni dom u Radosavcima čija je rekonstrukcija bila ukupne vrijednosti 827.839,91 kuna.

Radovi su obuhvaćali ugradnju toplinski izolirane fasade, zamjenu vanjske stolarije, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, spuštanje stropova, elektroinstalacije, vodovodne instalacije i odvodnju, instalacije grijanja, uređenje sanitarnog čvora, postavljanje podova u svim prostorijama, te uređenje okoliša.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo izgledom i funkcionalnošću novouređenog doma u Radosavcima koji je prema izrazima mještana ispunio njihova očekivanja, a u ime svih mještana zahvalu mu je uputio Zoran Rabić.

– Mještani su iz jednog neuporabljivog prostora dobili uređeni dom od 139 m2 u sklopu kojih im je na raspolaganju velika dvorana s pozornicom, ured s čajnom kuhinjom, sanitarni čvor i spremište što će vjerujem na radost svih omogućiti ponovna okupljanja i razne društvene aktivnosti.
Na žalost situacija s koronavirusom ponovno stopira brojne planirane aktivnosti, stoga su mještani završetak radova obilježili jednim skromnim okupljanjem, – rekao je gradonačelnik Ostrošić istaknuvši kako će Grad Slatina učiniti sve napore kako bi se ovaj društveni dom u narednih nekoliko godina i opremio na pravi način.

  

Društveni dom u Radosavcima prije i poslije rekonstrukcije     

Podsjetimo, projekt je financiran iz Programa ruralnog razvoja RH, za provedbu operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koji se provodi putem Lokalne razvojne strategije LAG-a Marinianis, unutar Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Ugovorom o financiranju, zaključenim 15. svibnja 2020. godine između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Slatine, osigurana su sredstva potpore u iznosu od 727.285,94 kn, a udio u potpori iznosi: 90 % EU i 10 % RH.
(www.radioslatina.hr)

                                                                                                                                  

„Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj:
     Europa ulaže u ruralna područja“

Skip to content