Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat otvorit će 21. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

Započeli radovi na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Zeko
25.02.2016.
Vedrina japanskog kilta do 16. ožujka u Zavičajnom muzeju Slatina
25.02.2016.

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat otvorit će 21. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo

U petak, 26. veljače, započinje trodnevna međunarodna manifestacija – 21. sajam Viroexpo. Svečano otvorenje sajma je u 11 sati, a otvorit će ga ministar poduzetništva i obrta u Vladi RH Darko Horvat. Viroexpo, koji se ove godine održava od 26. do 28. veljače u Virovitici, okuplja 750 izlagača iz čak 27 zemalja svijeta.

Aktivnosti u sklopu sajma Viroexpo započinju u četvrtak, 25. veljače u 15 sati u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici, kada će biti održan Gospodarski forum s predstavnicima zemlje partnera – Republike Kosovo. Na forumu će biti predstavljene osobitosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije, kao i vanjskotrgovinska razmjena Županije s Republikom Kosovo te mogućnosti poslovanja s Kosovom. Forumu će nazočiti i veleposlanica Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj, Nj. E. gđa Shkendije Geci Sherifi.

U četvrtak 25. veljače nakon održavanja Gospodarskog foruma s početkom u 18 sati, u Kazalištu Virovitica sa svojim tradicionalnim pjesmama i plesovima predstaviti će se i zemlja partner – Republika Kosovo. Ulaz na nastup folklornog ansambla ”Shkendija” u Kazalištu Virovitica za sve posjetitelje je besplatan. Dođite pogledati narodne pjesme i plesove Republike Kosovo koje će ovaj iznimno kvalitetan ansambl po prvi put izvesti pred virovitičkom publikom.

Pokrovitelj sajma Viroexpo 2016. je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a Zemlja partner je Republika Kosovo.

Organizatori i pokrovitelji sajma Viroexpo su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i tvrtka Contorte. (www.viroexpo.hr)

Skip to content