Proračun za 2015. godinu iznosi 44.156.482 kuna
19.12.2014.
Hajdukovci humanitarci
21.12.2014.
Proračun za 2015. godinu iznosi 44.156.482 kuna
19.12.2014.
Hajdukovci humanitarci
21.12.2014.

Memorijalni maraton od Četekovca do Voćina

U povodu 23. obljetnice oslobođenja brdskog dijela slatinskog kraja Hrvatski časnički zbor Slatina već tradicionalno organizirao motorizirano – pješačku hodnju pravcem borbenog djelovanja postrojbi 136. slatinske brigade a u sklopu koje je organiziran 8. memorijalni maraton od Četekovca do Voćina u dužini od 17 kilometara. Na maratonu su sudjelovali članovi udruge Glasnici istine-Hrvatski maratonci i njihovi gosti iz Zagreba, Osijeka, Josipovca, Nove Gradiške, Virovitice, Antunovca, Požege, Slavonskog Broda, Batrine, Kozica, Dobrovića i Slatine – ukupno 20 trkača. Start je bio kod Spomen obilježja na mjesnom groblju u Četekovcu gdje su paljenjem svijeća maratonci skupa s članovima Hrvatskog Časničkog zbora Gradskog odbora Slatina odali počast svim poginulim i nestalim Hrvatskim braniteljima te se prisjetili nevinih žrtava srbočetničkog pokolja u mjestima Balinci, Četekovac i Čojlug izvršenog 4. rujna 1991 godine.

Sudionike su prije utrke pozdravili Vlado Međumurac predsjednik Hrvatskog Časničkog zbora Gradski odbor Slatina, Milan Dundović načelnik općine Mikleuš te Pavo Tutenov predsjednik udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci .

Po dolasku u Voćin maratonce su dočekali članovi Časničkog zbora te Predrag Filić, načelnik općine Voćin. Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima te prosinačkim žrtvama 1991. godine u srbočetničkom pokolju. Nakon toga sudionici su ugošćeni u općini Nova Bukovica gdje su dočekani od strane zamjenika načelnika općine Antuna Kojića. U pozdravnom govoru nazočnima su se pored domaćina obratili Vlado Međumurac, te Josip Černi ratni zapovjednik 136. slatinske brigade, koji su podijeli zahvalnice sudionicima memorijalnog maratona.

Posebnost ovog Memorijalnog maratona je gostovanje zagrebčanke Marije Vrajić najbolje hrvatske ultramaratonke te žene koja je u samom svjetskom vrhu utrka na 100 km, na kojima ne malo puta i pobjeđuje od kojih izdvajamo pobjedu na jednoj oj natežih ˝stotki˝ u svijetu –Passatore (Italija) 24.05.2014 te nedavan nastup na svjetskom prvenstvu 21.11.2014 u Dohi (Katar )gdje je zauzela 12.mjesto .

Ovim memorijalnim maratonom članovi Glasnika istine i njihovi gosti dokazali su da nisu i neće zaboraviti niti jednog poginulog i nestalog Hrvatskog branitelja kao niti jednu žrtvu srbočetničkog vandalizma.

Na ovom mem. maratonu iz Virovitičko –podravske županije nastupili su: Virovitičani Zlatko Keserica i Mario Kovač, Slatinčani Goran Draksler, Željko Nikolić, Nenad Pelengić i Pavo Tutenov, te Darko Dolovski iz Dobrovića i Ivan Medved iz Kozica. (pt)

no images were found

Skip to content