Održana osnivačka skupština udruge “Mreža za održivi razvoj Hrvatske”
26.02.2015.
Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović otvorila sajam Viroexpo
27.02.2015.
Održana osnivačka skupština udruge “Mreža za održivi razvoj Hrvatske”
26.02.2015.
Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović otvorila sajam Viroexpo
27.02.2015.

Međunarodni sajam LAG-ova u sklopu Viroexpa

U sklopu 20. jubilarnog međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2015. održava se i 1. međunarodni sajam LAG-ova. Na sajam LAG-ova odazvali su se predstavnici brojnih LAG-ova iz Republike Hrvatske, te LAG-ovi iz Mađarske i Slovenije.

Aktivnosti vezane uz 1. međunarodni sajam LAG-ova započele su u petak 27. siječnja, kada je ujedno otvoren i jubilarni 20. međunarodni sajam Viroexpo. Prvi dan održavanja sajma LAG-ova na rasporedu su bila zanimljiva i aktualna pitanja vezana uz strategije lokalnog razvoja, a održana su u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije u Virovitici.

Predavanja je otvorila Vlatka Pavlinić iz Ministarstva poljoprivrede održavši prezentaciju na temu pripreme i provedbe lokalnih razvojnih strategija LAG-ova putem mjere LEADER te budućnosti LAG-ova u aktualnom programskom razdoblju 2014.-2020. Potom je Goran Šoster, menadžer LAG- a Prlekija govorio o iskustvima u pripremi i provedbi lokalnih razvojnih strategija u Sloveniji. Razvojnu agenciju VTA iz Virovitice predstavili su ravnateljica agencije Tihana Harmund te Sven Jesenković, djelatnik na provedbi projekata. O mogućnostima financiranja EU projekata putem HBOR kreditnih linija prisutne je upoznao voditelj Područnog ureda HABOR-a za Slavoniju i Baranju, Boris Čagalj, a pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije, Tugomir Majdak govorio je o projektima u pripremi s područja LAG-a „Virovitički prsten“.

Na samom kraju održana je prezentacija o portalu „Burza hrane“ , prvom hrvatskom portalu kvalitetnih domaćih proizvoda osmišljenom s ciljem izravnog spajanja proizvođača s kupcem.

Aktivnosti u sklopu sajma LAG-ova nastavljaju se u subotu, 28. veljače.

Organizator 1. Međunarodnog sajma LAG-ova je Lokalna akcijska grupa ”Virovitički prsten”, a suorganizatori su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Sajam ”Viroexpo” te Razvojna agencija VTA. Program za 1. Međunarodni sajam LAG-ova nalazi se u nastavku teksta. (vpz.hr)

no images were found

Skip to content