XII. glazbeni tjedan u OGŠ Slatina
11.05.2015.
Osam plaketa Slatinčanima na Agro Arci
12.05.2015.
XII. glazbeni tjedan u OGŠ Slatina
11.05.2015.
Osam plaketa Slatinčanima na Agro Arci
12.05.2015.

Međunarodni dan muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina

Međunarodni dan muzeja, koji se tradicionalno obilježava 18. svibnja, Zavičajni muzej Slatina prati nizom zanimljivih događanja i programa koji će se tijekom sljedeća dva tjedna odvijati u prostorima Muzeja.
Stoga Vas Zavičajni muzej Slatina poziva na otvorenje povijesno-dokumentarne izložbe “Industrijska baština istočne Hrvatske“, u srijedu, 13. svibnja u 18:30 sati. Radi se o zajedničkom projektu muzeja Slavonije, Baranje i Srijema u sklopu Muzejske udruge istočne Hrvatske koji nam predstavlja bogatu industrijsku baštinu i arhitekturu često eklektičkih historicističkih obilježja iz druge polovice 19. i prvih desetljeća 20. stoljeća, upućuje na prve zamahe gospodarskog jačanja istočnohrvatske regije te upozorava na ugroženost ove baštine i problem njene održivosti.
U četvrtak, 14. svibnja u 9:40 sati, nastavlja se s nagradnom pričaonicom “Pričamo priču o slatinskoj prošlosti“ u kojoj će učenici osnovnih škola imati prilike na zaigran način doznati nešto o slatinskoj (industrijskoj) povijesti, a istog dana u 18 sati slijedi i druga u nizu radionica povjesničara Zdenka Samardžije. Kao i u prvoj radionici održanoj u Noći muzeja 30. siječnja ove godine, tema je “Kako istraživati ambijentalnu povijest“ s poticajem na samostalno istraživanje i razumijevanje povijesne i kulturne baštine koja nas okružuje.
Službenog dana obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u ponedjeljak 18. svibnja, Muzejska će vrata biti otvorena za posjetitelje od 12 do 19 sati, uz slobodan ulaz i vodstvo kroz stalni postav.
21. svibanj je rezerviran za “Koncert najboljih“: u 18 sati predstavit će nam se učenici slatinske Osnovne glazbene škole koji su bili osobito uspješni na glazbenim natjecanjima.
I ove godine cilj je svibanjskih dana muzeja pridružiti se svjetskoj muzejskoj zajednici i raznolikošću zbivanja i programa podsjetiti na važnu ulogu rada muzeja u društvu i prenošenju znanja o baštini.

Cjelovit program događanja u sklopu Dana muzeja možete provjeriti i na stranicama Muzeja: www.zavicajni-muzej-slatina.hr

Skip to content