„Lijepom našom“ u Slatini uz Sandrine kolače

Skupina Građanskog odgoja OŠ E. Kumičića Slatina osmislila projekt za ljepšu sliku grada pod motom „Uredimo i čuvajmo svoje“
27.02.2019.
Udruga AUM proslavila prvi rođendan
27.02.2019.
Skupina Građanskog odgoja OŠ E. Kumičića Slatina osmislila projekt za ljepšu sliku grada pod motom „Uredimo i čuvajmo svoje“
27.02.2019.
Udruga AUM proslavila prvi rođendan
27.02.2019.

„Lijepom našom“ u Slatini uz Sandrine kolače

Jučer je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka posjetio našu proslavljenu slastičarku Sandru Jadek te obišao prostorije u kojima nastaju brojne slastice i prava slastičarska remek djela.

Podsjetimo Sandra je slastičarski obrt otvorila 2012. godine i od tada radi kolače za razne prigode po narudžbi, odnosno rođendane, vjenčanja i druge svečanosti, a trenutno je u obrtu pet zaposlenih djelatnika.

Ono što joj u posljednje vrijeme zaokuplja najviše pažnje su naravno natjecanja s kojih se uvijek vraća s izvrsnim rezultatima, čime je i zadobila „titulu“ slatinske kraljice kolača. Nema gdje je nije bilo, od županijskih, državnih pa i svjetskih natjecanja, a i jučer smo je zatekli u pripremama za nastup na Kuharskom kupu koji će se održati od 1. do 3. ožujka na Plitvicama i drugi je po redu od ukupno pet u sklopu ovoga Kupa koji će se nastaviti u Bjelovaru, Vinkovcima i Prelogu.

Sandra će se predstaviti i na ovogodišnjem Viroexpu zajedničkim nastupom s ostalim slatinskim obrtnicima i poduzetnicima na izložbenom prostoru Grada Slatine, a jedna od velikih najava je i njezin nastup iduće godine u veljači na Olimpijadi u Stuttgartu gdje će nastupiti u sklopu nacionalnog tima, odnosno Hrvatske reprezentacije.

Uz sudjelovanje na brojnim natjecanjima i edukacijama pronađe vremena i za sudački dio posla, tako se, nakon što je prošloga petka odradila suđenje na Regionalnom natjecanju u Vukovaru, priprema za novo, gdje će od 26.-28. ožujka ponovno biti sudac slastičarskog dijela natjecanja na Državnom Gastro natjecanju strukovnih škola u Zagrebu.

Razgovaralo se i o Sandrinom nastupu na popularnom televizijskom glazbenom spektaklu “Lijepom našom“ 6. ožujka gdje će se predstaviti sa starinskim, tradicijskim kolačima, a ovih je dana dogovoren još jedan susret s gradonačelnikom na kojemu će biti riječi o Međunarodnom natjecanju „Zlatni orah“ koje će se ove godine po prvi puta održati u Slatini te će okupiti brojne profesionalne slastičare i učenike škola koji će se natjecati u pripremi torte od oraha. Natjecanje će se u organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice održati 6. travnja ove godine, a svoj su dolazak uz slastičare s područja Hrvatske već potvrdili i slastičari iz BiH, Srbije i Slovenije.

„Zadovoljna sam jer radim ono što volim i to je tajna uspjeha.“ – zaključila je Sandra te dodala kako joj je obitelj velika podrška, osobito suprug Željko koji joj je na pojedinim natjecanjima i pomagač.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content