LAG Marinianis na koordinativnom sastanku LAG-ova

Prijavite se za sudjelovanje na sajmu Agroexpo
23.07.2014.
City light ispred Zavičajnog muzeja
23.07.2014.
Prijavite se za sudjelovanje na sajmu Agroexpo
23.07.2014.
City light ispred Zavičajnog muzeja
23.07.2014.

LAG Marinianis na koordinativnom sastanku LAG-ova

U maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održan je koordinativni sastanak LAG-ova Virovitičko-podravske županije koji je vodio pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU, Tugomir Majdak sa suradnicima. Sastanku su nazočili predstavnici; LAG-a – Virovitički prsten, LAG-a – Papuk, LAG-a – Marinianis, predstavnici Agencije za regionalni razvoj VPŽ – VIDRA i Razvojne agencije VTA.

Razgovaralo se o planiranju izrade Lokalnih razvojnih strategija LAG-ova s područja Virovitičko-podravske županije za predstojeće razdoblje 2014. – 2020., a čiji proces se planira pokrenuti od rujna 2014. godine u suradnji sa upravnim odjelima VPŽ, Agencijom za regionalni razvoj VPŽ – VIDRA, Razvojnom agencijom VTA i LAG-ovima s područja Virovitičko-podravske županije. Također se raspravljalo se o nacrtu Pravilnika za provedbu podmjere 19.1. Pripremna pomoć u sklopu Mjere 19. „LEADER“ nacrta Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Na sastanku je analiziran stupanj pripremljenosti projekata budućih korisnika: JLS, komunalna poduzeća, LAG-ovi i udruge s područja županije, za prvi natječaj u okviru Mjere 7. „Temeljne usluge i obnovu sela u ruralnim područjima“ u sklopu gore navedenog Programa. Ova mjera će se provoditi se kroz sljedeće podmjere:
M07.1. Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i naselja u ruralnim područjima
M07.2. Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture
M07.4. Ulaganja u uspostavu, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. (vpz.hr)

Skip to content