Kršćanska adventistička crkva Slatina ima novog pastora

Predsjednik MO Markovo upoznao čelnike Grada Slatine s planiranim aktivnostima
12.06.2024.
Suradnja Laboratorija za robotiku i umjetnu inteligenciju SŠ Marka Marulića Slatina i GRAS-a
14.06.2024.
Predsjednik MO Markovo upoznao čelnike Grada Slatine s planiranim aktivnostima
12.06.2024.
Suradnja Laboratorija za robotiku i umjetnu inteligenciju SŠ Marka Marulića Slatina i GRAS-a
14.06.2024.

Kršćanska adventistička crkva Slatina ima novog pastora

Novi pastor Kršćanske adventističke crkve u Slatini Đojo Sekulić posjetio je slatinsku Gradsku upravu u pratnji Branka Mojzeša koji trenutačno obnaša dužnost starješine u ovoj crkvi.

Dobrodošlicu im je zaželio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić koji je tom prigodom novom pastoru ukratko predstavio Slatinu i naglasio dosadašnju vrlo dobru suradnju s Kršćanskom adventističkom crkvom u Slatini kao i sa svim ostalim vjerskim zajednicama u gradu i prigradskim naseljima.

– Do sada nije bili nikakvih problema, Grad Slatina i ja osobno, otvoreni smo za komunikaciju i eventualne nove suradnje te ćemo i dalje pratiti vaše aktivnosti. Slatina je jedan lijep gradić koji ima sve što bi jedna takva manja sredina trebala imati za kvalitetan život svojih građana. Ljudi se ovdje manje-više svi poznaju i međusobno uvažavaju tako da je suživot svih građana na visokoj razini od sportskih, kulturnih, vjerskih, gospodarskih i ostalih životnih interesa, – rekao je Nikolić.

Kršćanska je adventistička crkva u Slatini zbog odlaska u mirovinu dosadašnjeg pastora Nikole Dežića, a u iščekivanju novoga pastora koji trenutačno u Zagrebu odrađuje svoj pripravnički staž, ostala bez pastora.
Tako je ova crkva dobila privremenog pastora Đoju Sekulića koji je u svom radnom vijeku službu obavljao u tridesetak crkava u Srbiji i Hrvatskoj, a posljednja služba prije odlaska u Kanadu bila mu je u Daruvaru.
Nakon 22 godine u Kanadi gdje je bio pastor u engleskim crkvama, otišao je u zasluženu mirovinu koja je potrajala tek nešto više od godinu dana kada je prihvatio službu pastora u slatinskoj Adventističkoj crkvi za koju ga vežu lijepe uspomene, kao i zbog obiteljskih veza budući da mu je supruga Brankica iz Slatine s kojom ima dvije kćeri, a ponosni su i na svojih troje unučadi. Na povratak u Slatinu odlučio se ujedno i zbog brige o 94-godišnjem ocu svoje supruge Ivanu Mojzešu.

Tijekom sastanka pastor Sekulić se zahvalio Gradu Slatini na dosadašnjoj potpori i zajedničkim suradnjama te naglasio kako se njihova, iako malena vjerska zajednica s uglavnom starijom populacijom, spremna uključiti u život ovoga grada te na svoj način doprinijeti njegovom razvoju ukoliko se ukaže prilika.

– Kao Kršćanska adventistička crkva u Hrvatskoj i kao Kršćanska adventistička crkva u Slatini zahvaljujemo za sve darove koje nam činite i pomažete, osobito u sklopu projekta SlatinaFest, tradicionalnog Međunarodnog dječjeg festivala duhovne glazbe u Slatini, – istaknuo je pastor Đojo Sekulić te uputio poziv svim građanima Slatine na tjedne molitve koje se u jutarnjim satima održavaju u slatinskoj Kršćanskoj adventističkoj crkvi, osobito u tjednu od 8. do 14. rujna ove godine od 6 do 9 sati kada će se posebno moliti za Grad Slatinu i sve djelatnike Gradske uprave.

Isto tako predstavio je Kršćansku adventističku grupu Putnici koja izvodi duhovnu glazbu koja bi mogla kroz zajedničku suradnju upotpuniti kulturni život grada, a prezentirao je i njihov časopis Život i zdravlje o njegovoj 100-oj obljetnici.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content