Upisi u Osnovnoj glazbenoj školi Slatina
30.05.2014.
Završna priredba predškolaca DV “Zeko”
30.05.2014.

Koncert uspješnih natjecatelja OGŠ Slatina

U Osnovnoj glazbenoj školi Slatina održan je koncert učenika koji su u ovoj školskoj godini sudjelovali na različitim glazbenim natjecanjima. Da su učenici i njihovi mentori doista vrijedno radili i na natjecanjima uspješno predstavljali svoju školu i svoj grad pokazuju više nego dobri rezultati. Na Virovitičkoj klavirijadi učenice OGŠ Slatina osvojile su jedno prvo i dva druga mjesta, na Međunarodnom natjecanju mladih tamburaša u Požegi učenica prof. Martine Tepeš Anita Tutenov osvojila je treću nagrdu, a na 52. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbenih i plesnih škola, koje obuhvaća cijeli kontinentalni dio Hrvatske, slatinski učenici na svojim su instrumentima i u svojim kategorijama osvojili šest drugih i tri treće nagrade.

Koncert uspješnih natjecatelja 2Na tom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, održanom u Vrbovcu, mladi trubač Jan Mojzeš, učenik prof. Zorana Vlajnića, osvojio je prvo mjesto i time se plasirao na državno natjecanje, gdje je također bio najbolji. Trećim mjestom na državnoj razini mogu se pohvaliti i članovi trija tambura Karlo Lokner (bisernica), Antonio Cmrk (brač) i Juraj Jelavić (čelo), koje je za natjecanje pripremila prof. Korana Perlić.

Učenici i njihovi roditelji, ali i učitelji i ostali Slatinčani doista su uživali u muziciranju mladih glazbenika, koji su se potrudili pokazati svoja glazbena umijeća i uvježbanost, što se od njih kao natjecatelja i očekivalo. Jan Mojzeš upečatljivo je na trubi izveo Handelova The conquering hero, Anita Tutenov uspješno je na tamburi dočarala Koračnicu iz Bizetove opere Carmen, nakon Milottijevih Ohridskih bisera mala flautistica Mia Gmiza morala se vratiti na još jedan poklon publici, a koncertnu večer nježno je i toplo Bachovom skladbom Air zaključio trio tambura.

Diplome, priznanja i zahvalnice učenicima i njihovim mentorima poslije koncerta uručio je ravnatelj škole prof. Antonio Brzica, a državnom prvaku Janu Mojzešu prigodnu nagradu uručio je zamjenik gradonačelnika Slatine dr. Miroslav Venus. U kratkom obraćanju on je pohvalio djelovanje škole i stručno-pedagoški rad profesora. (radioslatina.hr; Petar Žarković, Glas Slavonije)

Skip to content