Kazališna predstava „Psihoterapolitika”

„Noć muzeja 2010.“
10.05.2013.
Obavijest o tekućoj izložbi u Zavičajnom muzeju Slatina
10.05.2013.
„Noć muzeja 2010.“
10.05.2013.
Obavijest o tekućoj izložbi u Zavičajnom muzeju Slatina
10.05.2013.

Kazališna predstava „Psihoterapolitika”

U sklopu 6. virovitičkih kazališnih susreta VIRKAS, u utorak, 9. veljače 2010. godine, u Pučkom otvorenom učilištu Slatina odigrati će se kazališna predstava Gradskog kazališta Požega – D. Wieczorkowski-Rettinger: „Psihoterapolitika”. Predstava počinje u 19,30 sati, a ulaz je besplatan.
Političar kojega posvemašnje pomanjkanje ljudskih kvaliteta gura na sve više funkcije, ambiciozna supruga koja stoji iza uspjeha svog muža i privlačna tajnica koja nije ono za što se izdaje…

Likovi su kakvi nas dočekuju na svakoj novinskoj stranici i svakom televizijskom zaslonu. I upravo zahvaljujući njima , život nam je postao toliko nalik farsi da smo odustali i od kazališta. Osjetio je to i poljski komediograf , ali i redatelj, glumac, te popularni filmski i televizijski scenarist, Dominik Wieczorowski-Rettinger(1953) pa odlučio, kako bi rekli neki naši predsjednički kandidati- „obrnuti pilu naopako“.
Pobrojane „junake“ smjestio onamo kako spadaju, to jest u ordinaciju psihoterapeuta. Jednog od onih koji ne mogu izliječiti ni samog sebe a kamoli pacijente kojima je okružen. No, nama će taj neortodoksni Freudov sljedbenik ipak pomoći, jer će nas njegove psihoterapolitičke metode podsjetiti da postoji stari i učinkovit lijek kojim možemo izliječiti većinu osobnih i sve društvene bolesti. Smijeh!
Autor: Dominik Wieczorowski-Rettinger
Redatelj: Jasmin Novljaković
Igraju: Nada Abrus, Igor Golub, Goran Koši, Ivana Zanjko

Skip to content