Kazališna garderoba večeras će po prvi puta zaplesati s glumcima Kina pod zvijezdama

V. IZMJENE PLANA NABAVE 2021. – GRAD SLATINA
13.07.2021.
Obavijest o prijavama štete od prirodne nepogode – SUŠA
15.07.2021.
V. IZMJENE PLANA NABAVE 2021. – GRAD SLATINA
13.07.2021.
Obavijest o prijavama štete od prirodne nepogode – SUŠA
15.07.2021.

Kazališna garderoba večeras će po prvi puta zaplesati s glumcima Kina pod zvijezdama

Uoči otvorenja manifestacije Pučkog otvorenog učilišta Slatina Kino pod zvijezdama, zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok posjetili su ovu gradsku ustanovu gdje ih je dočekala ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac.
Bila je to ujedno prigoda za obilazak kazališne garderobe iza pozornice kina čija je obnova započela prije nepuna dva mjeseca.

Budući da je ovaj projekt pokrenut u sklopu Dana plesa, iako još nije sasvim uređena, kazališna garderoba će večeras po prvi puta zaplesati u novom ruhu. Naime, večeras započinje manifestacija Kino pod zvijezdama koja svoja vrata otvara upravo jednom stand up komedijom, tako da će glumci Admir Šećkanović i Marko Dejanović prvi imati prigodu presvlačiti se u novoobnovljenoj garderobi slatinskog kina.

Grad Slatina je u ovaj projekt uložio 20.000 kuna dok je Pučko otvoreno učilište Slatina pokrilo preostali trošak od 10.000 kuna, a prema riječima ravnateljice Fabric Fabijanac, kompletno opremanje garderobe očekuje se kroz nekoliko narednih dana budući da se osim završnih detalja na elektroinstalacijama očekuje još samo ugradnja polica koje će upotpuniti ovaj prostor i glumcima poslužiti pri šminkanju.

– U suradnji s Gradom Slatinom Pučko otvoreno učilište je krenulo u ovaj divan projekt koji je nama divan iz razloga što se od 50-ih godina naša garderoba nije nimalo mijenjala, a sada poprima jedan sasvim novi, drugačiji i moderniji izgled, i ono što nam je jako bitno, udobniji i komforniji.

Zamijenjena su rasvjetna tijela, obavljeni ličilački radovi, zamijenjen je tepih, postavljena su nova zrcala, vješalice i fotelje, a još jedino nedostaju police za šminkanje naših glumaca. Unatoč tome večeras će se glumci snaći i vjerujem da će biti sretni kada budu koristili ovaj naš novouređeni prostor. Već sutra stižu nam novi glumci vinkovačkog Kazališta Joza Ivakić s predstavom Crvenkapica koje ćemo također s ponosom ugostiti, prvo u našoj novoj garderobi, a onda i na ljetnoj pozornici ispred našega kina gdje je sve spremno za još jedno nezaboravno Kino pod zvijezdama, – rekla je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac, te pozvala sve da dođu na otvorenje Kina pod zvijezdama večeras od 20 sati, ali da posjete i ostale predstave i kino projekcije jer ove je godine program koji će trajati do 29. srpnja, još bogatiji i raskošniji, a njegova raznolikost osigurat će zabavu svim generacijama posjetitelja.

– Drago mi je da smo vrlo uspješno uspjeli realizirati još jedan zajednički projekt čime se nastavlja izuzetna suradnja Pučkog otvorenog učilišta i Grada Slatine koji na ovaj način nastoji svojim sugrađanima osigurati kvalitetna kulturna događanja koja su itekako značajna za razvoj cijeloga grada, – istaknuo je dogradonačelnik Nikolić.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content