Karavana biciklista “Put prijateljstva Vukovar Ljubljana” prošla kroz Slatinu

Polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe
22/06/2017
Čestitka gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom Dana državnosti Republike Hrvatske
24/06/2017

Karavana biciklista “Put prijateljstva Vukovar Ljubljana” prošla kroz Slatinu

I ove godine, već tradicionalno, prilikom prolaska kroz Slatinu, u Parku 136. slatinske brigade u središtu grada jučer se zaustavila biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana, koja se o hrvatskom i slovenskom Danu državnosti održava već 15 godina.

„Put prijateljstva  Vukovar – Ljubljana“ je projekt kojeg povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije organizira  Savez hrvatskih društava u Sloveniji, a nositelj projekta je Hrvatsko društvo Ljubljana iz Slovenije.  Cilj „Puta prijateljstva“ je izgradnja dobrih međususjedskih odnosa između Slovenije i Hrvatske kroz povezivanje svih destinacija u karavani. Biciklistička karavana počinje u Vukovaru,  gradu simbolu otpora i pobjede te u znak odavanja počasti svim braniteljima Republike Hrvatske, a završava u glavnom gradu Slovenije – Ljubljani.

Bicikliste je u prigradskom naselju Kozice dočekao gradonačelnik Denis Ostrošić te im se pridružio na biciklu te su zajedno ušli u Slatinu. U parku su goste iz Slovenije osim gradonačelnika dočekali i pročelnik ureda gradonačelnika Radenko Pavić te predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija sa nekoliko gradskih vijećnika.

Nakon kratkog osvježenja razmijenjeni su i prigodni darovi. Gradonačelnik je iskoristio priliku te pozvao voditelja karavane Milana Pavelića na suradnju i na kulturnom planu poput gostovanja kulturno-umjetničkih društava.

Gradonačelnik Ostrošić i sudionici „Puta prijateljstva“ odali su počast i zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. brigade. Karavana je nakon toga nastavila svoj put prema Virovitici i Đurđevcu. Ove godine „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ održava se po petnaesti put. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content