Karavana biciklista “Put prijateljstva Vukovar Ljubljana” prošla kroz Slatinu

Polaganjem vijenaca obilježen Dan antifašističke borbe
22.06.2017.
Čestitka gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom Dana državnosti Republike Hrvatske
24.06.2017.

Karavana biciklista “Put prijateljstva Vukovar Ljubljana” prošla kroz Slatinu

I ove godine, već tradicionalno, prilikom prolaska kroz Slatinu, u Parku 136. slatinske brigade u središtu grada jučer se zaustavila biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana, koja se o hrvatskom i slovenskom Danu državnosti održava već 15 godina.

„Put prijateljstva  Vukovar – Ljubljana“ je projekt kojeg povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije organizira  Savez hrvatskih društava u Sloveniji, a nositelj projekta je Hrvatsko društvo Ljubljana iz Slovenije.  Cilj „Puta prijateljstva“ je izgradnja dobrih međususjedskih odnosa između Slovenije i Hrvatske kroz povezivanje svih destinacija u karavani. Biciklistička karavana počinje u Vukovaru,  gradu simbolu otpora i pobjede te u znak odavanja počasti svim braniteljima Republike Hrvatske, a završava u glavnom gradu Slovenije – Ljubljani.

Bicikliste je u prigradskom naselju Kozice dočekao gradonačelnik Denis Ostrošić te im se pridružio na biciklu te su zajedno ušli u Slatinu. U parku su goste iz Slovenije osim gradonačelnika dočekali i pročelnik ureda gradonačelnika Radenko Pavić te predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija sa nekoliko gradskih vijećnika.

Nakon kratkog osvježenja razmijenjeni su i prigodni darovi. Gradonačelnik je iskoristio priliku te pozvao voditelja karavane Milana Pavelića na suradnju i na kulturnom planu poput gostovanja kulturno-umjetničkih društava.

Gradonačelnik Ostrošić i sudionici „Puta prijateljstva“ odali su počast i zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. brigade. Karavana je nakon toga nastavila svoj put prema Virovitici i Đurđevcu. Ove godine „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ održava se po petnaesti put. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content