Izvrstan koncert sinoć u Slatini izveo dvojac Jagušić/Čavlović

Sutra u Slatini sajam „Jesen i dani kruha“
11.10.2018.
Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas posjetila Slatinu
12.10.2018.

Izvrstan koncert sinoć u Slatini izveo dvojac Jagušić/Čavlović

Sinoć je sklopu XXIV. festivala Dani Milka Kelemena u koncertnoj dvorani Hrvatskog doma održan još jedan u nizu sjajnih koncerata.

Brojnu publiku svojim su nastupom oduševili profesori Glazbene škole Milka Klemena Slatina Josip Jagušić na klaviru i Robert Čavlović na harmonici.

Na početku koncerta posjetitelje, među kojima je bio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, pozdravio je ravnatelj Glazbene škole Milka Klemena Slatina Antonio Brzica, a potom i direktorica festivala DMK Jadranka Srdoč koja je tom prigodom prenijela pozdrave skladatelja i dirigenta Berislava Šipuša.
„Maestro Šipuš je imao prilike prošle nedjelje razgovarati s ministricom kulture na otvaranju nove koncertne dvorane u Varaždinu te joj je tom prigodom prenio dojmove iz Slatine i predložio da slatinski Dani Milka Kelemena uđu na listu hrvatskih nacionalnih festivala. To je još jedan kompliment iskazan ne samo organizatorima festivala već i cijelom gradu Slatini.“ – istaknula je direktorica DMK Jadranka Srdoč.

U sklopu programa profesori Josip Jagušić i Robert Čavlović maestralno su izveli djela Sergeia Prokofieva, Frane Paraća, Victora Vlasova i Alexandera Scriabina, te na kraju zajednički odsvirali skladbu za harmoniku i klavir skladatelja Olea Schmidta, Symphonic FANTASY, op. 20.

Velike pohvale na sinoćnjoj izvedbi publika je ovim vrhunskim glazbenicima iskazala pozivajući ih nekoliko puta na bis.
(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content