Izvedeno oko 50% vrijednosti posla na Rekonstrukciji društvenog doma u Radosavcima – Prema retenciji Slanac gradi se novi most

Gradonačelnik obišao Mjesni dom u Bistrici
27.04.2021.
Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Grada Slatine
27.04.2021.
Gradonačelnik obišao Mjesni dom u Bistrici
27.04.2021.
Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Grada Slatine
27.04.2021.

Izvedeno oko 50% vrijednosti posla na Rekonstrukciji društvenog doma u Radosavcima – Prema retenciji Slanac gradi se novi most

Iako je Građevni obrt Bilić radove na Rekonstrukciji društvenog doma u Radosavcima započeo početkom godine uz rok izvođenja od 12 mjeseci, već je izvedeno oko 50% vrijednosti posla rekao nam je vlasnik istoga Ivo Bilić, a u to se uvjerio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić obilaskom gradilišta sa svojim suradnicima, pročelnikom Stručne službe Krunoslavom Šarabokom i voditeljem Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslavom Hessom.

Radovi ukupne vrijednosti od 868.410,94 kuna obuhvaćaju ugradnju toplinski izolirane fasade, zamjenu vanjske stolarije, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, spuštanje stropova, elektroinstalacije, vodovodne instalacije i odvodnju, instalacije grijanja, uređenje sanitarnog čvora, postavljanje podova u svim prostorijama, te uređenje okoliša – rekla nam je voditeljica gradilišta Željka Rušanac te istaknula kako je objekt trenutačno u fazi sušenja zidova nakon izvedenih radova na prekidu kapilarne vlage na spoju temelja i zidova.

Tijekom obilaska dogovoreni su pojedini detalji oko izbora keramike i uređenja pristupa domu te ostaloj infrastrukturi što će olakšati daljnju dinamiku radova u sklopu kojih će se obaviti i dodatna sanacija građe i lamperije krovišta.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo do sada odrađenim radovima tim više što je dobio informaciju kako bi svi radovi mogli biti završeni do obilježavanja Dana grada Slatine 1. rujna.

Ovaj projekt se inače financira iz Programa ruralnog razvoja RH, za provedbu operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, koja se provodi putem Lokalne razvojne strategije LAG-a Marinianis, unutar Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Ugovorom o financiranju, zaključenim 15. svibnja 2020. godine između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Slatine, osigurana su sredstva potpore u iznosu od 727.285,94 kn, a udio u potpori iznosi: 90 % EU i 10 % RH.
Projektant je tvrtka Arhis, vl. Snježane Stipeč, dok je za Nadzor zadužena tvrtka  Bombus j.d.o.o. vl. Mateja Peretina.

Nakon razgledanja Društvenog doma u Radosavcima koji je već sada poprimio novu vizuru, bila je prigoda ujedno obići i radove koje izvode Hrvatske vode na izgradnji mosta nedaleko Donjih Kusonja koji će povezati slatinsko područje s retencijom Slanac koju Slatina dijeli s općinom Voćin.  

– Ovaj novi most osim što će skratiti put do jezera Slanac koje je izgrađeno radi zaštite od poplava te mu je osnovna zadaća sprječavanje plavljenja nizvodnih naselja i obradivih poljoprivrednih područja, bit će i sigurniji budući da je sadašnji most za vrijeme kišnih razdoblja izvan funkcije te ga često preplavi veća najezda vode. Kako se to ne bi događalo Hrvatske vode su kroz svoj plan redovitog održavanja započele s čišćenjem odvodnih kanala i vodotoka Čađavica između poljoprivrednih površina i na tom području, – rekao je gradonačelnik, te dodao:

–  Drago mi je što su Hrvatske vode počele raditi i u ovome dijelu na kvaliteti kanala koji često našim poljoprivrednicima prave probleme, te se nadam da će uskoro takvi radovi biti obavljeni i na ostalim slatinskim područjima. Na kanale prema Medincima požalili su se pojedini slatinski OPG-i koji će, nadam se biti što prije očišćeni, kao i retencija Stublovac, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)

                                                                                                     

       „Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj:
                Europa ulaže u ruralna područja“

Skip to content