Izrađen Izvedbeni projekt sa scenarijem stalnog izložbenog postava EPIcentar Sequoia Slatina

Zasadi drvo, ne budi panj – Dani kolektivne sadnje drveća i u Slatini
23.10.2019.
Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Slatine za 2019. godinu
24.10.2019.

Izrađen Izvedbeni projekt sa scenarijem stalnog izložbenog postava EPIcentar Sequoia Slatina

Dok traje otvoreni postupak javne nabave za odabir izvođača radova u sklopu projekta EPIcentar Sequoia Slatina, u tijeku su pripreme za provedbu ostalih javnih nabava, kao što je opremanje EPI centra i druge nabave.

Tako je jučer arhitektica Ivana Pancirov, iz tvrtke APE d.o.o. Zagreb,  predala Gradu Slatini izrađeni Izvedbeni projekt sa scenarijem stalnog izložbenog postava EPIcentra Sequoia Slatina.

Sastanku su nazočili gradonačelnik Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić sa suradnicima – članovima Projektnog tima iz Gradske uprave.

Koncept stalnog postava definira četiri tematske cjeline nastale analizom prostora i pozitivnih datosti, a to su središnji slobodni dio dovoljne visine, velika staklena stijena s pogledom na sequoiu i park, te točka susreta dva pravca pristupa (stubište-dizalo) do izložbenog prostora na 1. katu zgrade Interpretacijskog centra.
Navedene teme obuhvaćaju Uvod s info temama; Što je spomenik prirode i kako štitimo prirodnu baštinu, zatim Slatinska sequoia  kao jedini primjerak ove vrste u Hrvatskoj i predstavlja se u prvom licu kroz podteme; Daleko od obitelji, Osobna iskaznica, Moje potomstvo, Prirodni neboderi, te Sekvestracija ugljičnog dioksida.
Kroz temu Megaflora  – najveći organizmi na Zemlji nisu životinje nego biljne vrste koje zbog dugovječnosti dostižu goleme razmjere bit će prezentirane podteme; Rekorderi u Hrvatskoj, Rekoderi na zemlji i Dokumentarni film, a kroz temu Vidikovac – ostavi svoj trag, omogućit će se promatranje sequoie, zapisi dojmova posjetitelja koji se pohranjuju u digitalnom obliku i koje posjetitelji mogu vidjeti kod ponovnog dolaska te dodavati nove dojmove, dječje slagalice i druge društvene igre vezane za sequoiu.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content