„Kompjutorska grafika od znanosti do umjetnosti“
10.05.2013.
13. Večer pučke poezije u Slatini
10.05.2013.
„Kompjutorska grafika od znanosti do umjetnosti“
10.05.2013.
13. Večer pučke poezije u Slatini
10.05.2013.

Izložba pod nazivom “Image Library”

Prigodom  17. Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena u Zavičajnom je muzeju Slatina u srijedu 12. listopada otvorena izložba pod nazivom “Image Library”, koja govori o 50. obljetnici Muzičkog biennala Zagreb, glazbene manifestacije  čijem je osnivanju velik doprinos dao i Slatinčan Milko Kelemen. Izložba je nastala kao rezultat međumuzejske suradnje slatinskog muzeja i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu te Hrvatskog društva skladatelja. Otvorila ju je autorica izložbe, Seadeta Midžić, te upoznala prisutne s koncepcijom  multimedijske izložba, usmjerene na ključne ideje Muzičkog biennala, te brojnost raznolike građe o tom festivalu nove glazbe osobnosti, fenomene.
U Slatini je izložen dio materijala te  program filmova, emisija, video dokumentacije iz HRT arhiva, likovna djela, ali i nekoliko primjera djela video umjetnosti vezanih za MBZ. Izložba je mali hommage koji opsegom i nakanom treba shvatiti kao skicozni sažetak dosadašnjih spoznaja i iskustava vezanih uz MBZ i suvremenu glazbu. Na svečanom je otvorenju prisutne pozdravila i upoznala sa radom svoje ustanove i Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Otvorenju je prisustvovao i Jasen Mesić ministar kulture RH koji je u društvu ravnateljice Muzeja Dragice Šuvak te gradonačelnika Ivana Roštaša i njegovih suradnika obišao zgradu Muzeja, kojom su ga prilikom domaćini upoznali s dosadašnjim radovima na uređenju prostora Muzeja, a koje Ministarstvo kulture podupire svojim sredstvima, te s budućim planovima dovršenja cijeloga projekta.

Skip to content