Izložba Udruge Ilirskog zmaja
10.05.2013.
Natječaj za upis u prvi razred Osnovne glazbene škole Slatina
10.05.2013.
Izložba Udruge Ilirskog zmaja
10.05.2013.
Natječaj za upis u prvi razred Osnovne glazbene škole Slatina
10.05.2013.

Izložba fotografija “Dani poslije”

U srijedu 25. kolovoza 2010. godine u Zavičajnom muzeju Slatina a povodom Dana grada Slatine bit će svečano otvorena izložba fotografija umjetničkog fotografa Damira Hoyke “Dani poslije”. Izložba je dio projekta “Privilegirani, povlašteni ili ponosni” Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba.
Izložbu će u 19:00 sati otvoriti predsjednik ZŽZ HVIDR-a Republike Hrvatske, gosp. Josip Ðakić.

Organizatori izložbe su Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije,  Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba, Udruga specijalne policije, ZŽZ HVIDR-a Republike Hrvatske, Udruga HVIDR-a Slatina i Zavičajni muzej Slatina.
Pokrovitelji izložbe su Županija Virovitičko-podravska, Grad Slatina i ZŽZ HVIDR-a Republike Hrvatske.

“Serijom fotografija ‘Dani poslije’ nastojao sam stvoriti vizualni poticaj na razmišljanja o položaju ratnih vojnih invalida u poslijeratnim društvima. Likovi bivših branitelja sami po sebi bremeniti su pričama i zato sam se odlučio za jednostavan, ali eksplicitan prikaz koji će gledatelju ostaviti punu slobodu imaginacije pri učitavanju misli u promatrane fotografije. Ne znam hoće li publiku više zaintrigirati razmišljanja o povijesti ljudi na fotografijama ili o njihovom svakodnevnom životu, ali vjerujem da su dečki iz HVIDR-e hrabrošću i povjerenjem da s javnošću podijele svoje ozljede omogućili stvaranje jedinstvene fotoserije čiji je jezik razumljiv svim narodima svijeta – kao opomena protiv rata i podsjetnik na društveni položaj onih koji su u ratovima nastradali.” (Hoyka)

Izložba će biti otvorena od 25. – 30. kolovoza 2010. godine.

Radujemo se Vašem dolasku.

Skip to content