Izložba radova s. SAMUELE PREMUŽIĆ “Božić – Radost života”
10.05.2013.
Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina – petak, 28. siječnja 2011.
10.05.2013.
Izložba radova s. SAMUELE PREMUŽIĆ “Božić – Radost života”
10.05.2013.
Noć muzeja u Zavičajnom muzeju Slatina – petak, 28. siječnja 2011.
10.05.2013.

Izložba „Božić – radost života“

U Zavičajnom muzeju Slatina održan je program prigodom božićnih blagdana. Sve je prisutne pozdravila ravnateljica muzeja Dragica Šuvak, koja je najavila pripremljeni raznoliki program i ukratko predstavila tradicijski način obilježavanja Božića u slatinskom kraju. U prvom dijelu programa otvorena je izložba  skulpturalnih scena na temu Isusova rođenja i života autorice s. Samuele Premužić pod naslovom „Božić – radost života“. Radovi su vlasništvo Međunarodnog centra za usluge u kulturi u Zagrebu.

Ravnatelj MCUK Josip Forjan predstavio je svoju ustanovu i suradnju sa s. Samuelom te upoznao  posjetitelje sa  načinom njezinog rada.  Izložbu je otvorio pročelnik ureda gradonačelnika Radenko Pavić, koji je pozdravio prisutne u svoje ime, kao i u ime gradonačelnika te zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji programa, a prisutnima u svoje ime i u ime gradonačelnika zaželio sretan Božić i uspješnu 2011. godinu. U  programu otvaranja sudjelovala je mlađa skupina Dječje sekcije KUD „Dika“  Slatina koji su glazbom, pjesmom, scenskim prikazom dočarali tradicijske božićne običaje slatinskog kraja.

Potom su posjetitelji pogledali kratki film „Kako su naši stari slavili Božić“  učenika OŠ Eugena Kumičića. Program je osmislila i uvježbala s djecom voditeljica Mira Brezovčan. U programu je na kraju sudjelovala i skupina žena „Sladojevačke bake“ koje su oduševile sve prisutne izvođenjem pučkih božićnih napjeva iz Sladojevaca .
Izložba „Božić – radost života“ ostaje otvorena do 15. siječnja i posjetitelji je mogu pogledati u uredovno vrijeme Muzeja.

Skip to content