Izgrađena pješačka staza uz Osnovnu školu Eugena Kumičića

Slatina kom, GRAS, Grad Slatina: Program edukacije iz područja održivog gospodarenja otpada – OPASNI KUĆNI OTPAD
01.09.2020.
Online konferencija gradonačelnika 16. rujna: JLS-ovi jugoistočne Europe nakon Covida-19 – GRAS na ponos Slatini
02.09.2020.

Izgrađena pješačka staza uz Osnovnu školu Eugena Kumičića

Grad Slatina ostvario je još jednu uspješnu suradnju s Osnovnom školom Eugena Kumičića u Slatini, te je uz brojna ulaganja u infrastrukturu koja su u ovoj godini odrađena, izgrađena i pješačka staza na prilazu spomenutoj školi u dužini od 60 metara, ukupne vrijednosti preko 57.700 kuna.

Radovi koje je u sklopu provedbe Programa održavanja komunalne infrastrukture odradila lokalna komunalna tvrtka Slatina kom d.o.o., tijekom kolovoza kako bi sve bilo dovršeno prije početka nove školske godine, izvedeni su uz suglasnost Virovitičke-podravske županije koja je osnivač škole.

Riječ je o dijelu školskog prostora gdje su se pješaci, prvenstveno učenici škole, do sada kretali pristupnom cestom do školskog ulaza, a izgradnjom je napravljeno spajanje s postojećim nogostupom od Ulice Matije Gupca prema središtu grada, s prvenstvenim ciljem zaštite djece koja pohađaju osnovnu školu.

Osim pješačke staze kod Osnovne škole Eugena Kumičića, djelatnici Slatina koma završili su i drugu etapu sanacije pješačke staze u Ulici Potočani u dužini 236 metara ukupne vrijednosti preko 297.000 kuna.

Uz to, izrađen je izvedbeni projekt pješačke staze u Ulici braće Radić, od Ulice Lipa do Ulice Petra Preradovića u dužini 317 od metara te se uskoro očekuje njezina izgradnja.
Isto tako Grad Slatina u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije radi na uređenju križanja ulica Braće Radić i Matije Gupca na način da se sigurnost sudionika u prometu poveća svjetlosnom signalizacijom odnosno postavljanjem semafora.

– Uz dizanje komunalnog standarda, izgradnjom nove i sanacijom postojeće komunalne infrastrukture kroz izgradnju pješačkih staza, asfaltiranjem makadamskih cesta i sanacijom nerazvrstanih cesta, te izgradnjom javne rasvjete na području Grada Slatine, nastojimo povećati sigurnost svih sudionika u prometu, osobito djece koja će sigurnije odlaziti i vraćati se iz škole, te je iz tog razloga, Grad Slatina, između ostalih inicirao i izgradnju pješačke staze na prilazu Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini – izjavio je gradonačelnik Denis Ostrošić prilikom obilaska gradilišta u pratnji pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića i direktora Slatina koma Sanjina Hmelika, gdje ih je dočekala ravnateljica Božica Majhen.
(www.radioslatina.hr)

 

Skip to content