Hrvački klub Slatina vratio se sa Prvenstva Hrvatske s odličnim rezultatima
25.09.2017.
Obavijest o prodaji poljoprivrednog zemljišta izravnom pogodbom u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Slatine
26.09.2017.
Hrvački klub Slatina vratio se sa Prvenstva Hrvatske s odličnim rezultatima
25.09.2017.
Obavijest o prodaji poljoprivrednog zemljišta izravnom pogodbom u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Slatine
26.09.2017.

Izbori za Dječje Gradsko vijeće Slatine održat će se 17. listopada

Temeljem Odluke Gradskog vijeća Grada Slatine o osnivanju Dječjeg Gradskog vijeća Grada Slatine od 29. kolovoza 2017. te usvojenog Statuta Dječjeg Gradskog vijeća Grada Slatine, gradonačelnik grada Slatine prof. Denis Ostrošić donio je dana 18. rujna 2017. Odluku o objavljivanju izbora za članove Dječjeg Gradskog vijeća Grada Slatine. Izbori za članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Slatine održat će se u utorak, 17.10.2017. godine.
 
Dječje Gradsko vijeće Grada Slatine je institucionalni okvir za ostvarivanje prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Grada Slatine, koji se provodi uz sudjelovanje osnivača Grada Slatine, Društva “Naša djeca” Slatina, Osnovne škole Eugena Kumičića i Osnovne škole Josipa Kozarca.
Dječje Gradsko vijeće osigurava djeci slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka, kojima se podiže kvaliteta življenja u Gradu.
Cilj osnivanja DGV je uspostavljanje odnosa međusobnog uvažavanja, slušanja i komunikacije između djece i Grada; Razvijanje svijesti o Gradu kao zajednici svih građana; Prepoznavanje i priznavanje prava svim skupinama građana; Osposobljavanje djece za ostvarivanje svoga prava na izražavanje vlastitog mišljenja; Osposobljavanje djece za donošenje odluka za sebe i druge; Razvijanje odgovornosti kod djece za donesene odluke.
 
Statut i više informacija o Dječjem Gradskom vijeću Grada Slatine možete dobiti na linku:
 
Edukacija u OŠ Eugena Kumičića održat će se u utorak, 26.9.2017.,a edukacija u OŠ Josipa Kozarca u srijedu, 27.9.2017. godine.
Pozivamo djecu da se kandidiraju za 1. saziv Dječjeg Gradskog vijeća Grada Slatine, a roditelje pozivamo da ohrabre djecu na aktiviranje u ovaj vid aktivnosti odnosno participacije u životu lokalne zajednice.
 
Pomoć u provedbi izbora pružit će učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina.
 
Društvo “Naša djeca” Slatina
S​nježana Pačarić​
Skip to content