Igrama hrvatskih branitelja i nogometnim turnirom završen 21. Memorijal “Ivica Filković-Perica Sabo”

Posjet gradu prijatelju Svetoj Nedelji
21/07/2017
Slatinu zahvatilo olujno nevrijeme – Gradonačelnik Ostrošić sa suradnicima obišao kritične točke u gradu
25/07/2017

Igrama hrvatskih branitelja i nogometnim turnirom završen 21. Memorijal “Ivica Filković-Perica Sabo”

21. Memorijal “Ivica Filković-Perica Sabo” započeo je polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima na groblju u Kozicama u četvrtak 20. srpnja (o čemu više pročitajte ovdje), a nastavljen je u subotu i nedjelju.

U subotu je paljenjem svijeća u središtu Kozica kod spomen obilježja odana počast hrvatskim braniteljima Ivici Filkoviću i Perici Sabi, nakon čega je su na nogometnom igralištu održane igre hrvatskih branitelja koje je otvorio gradski vijećnik Saša Matijević u svojstvu izaslanika gradonačelnika Denisa Ostrošića. Okupljene su kratko pozdravili i predsjednik MO Kozice Dario Medved, gradski vijećnik Ilija Nikolić, te predsjednik slatinske HVIDR-e Mato Bubaš.

Svoj doprinos obilježavanju ove obljetnice dali su i sudionici Memorijalne utrke koja je krenula iz Parka 136. slatinske brigade sa ciljem u središtu Kozica kod spomen obilježja. U utrci su sudjelovali Boris Cvetković, Pavo Tutenov, Filip Nikolić, Željko Nikolić, Marta Drokan, Ivan Drokan, Tomislava Medvedović, Monika Tokić, Doroteja Santi, Tanita Šantalab, Nives Halužan, Mirela Draksler, Goran Draksler i Mario Kovač, za što im je organizator memorijala uručio zahvalnice.

Branitelji su na igrama ostvarili sljedeće rezultate:

  • Pikado: 1. HVIDR-a Slatina, 2. MO Kozice
  • Viseća kuglana: 1. HVIDR-a Slatina, 2. HVIDR-a Orahovica, 3. UHDDR Sladojevci
  • Streljaštvo: 1. Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Suhopolje, 2. HVIDR-a Slatina, 3. HVIDR-a Orahovica

 

Medalje najboljim ekipama i zahvalnice na sudjelovanju uručili su Saša Matijević ispred Grada Slatine, Mato Bubaš ispred slatinske HVIDR-e, Ilija Nikolić i Dario Medved ispred organizatora, Nogometnog kluba Kozice i Mjesnog odbora Kozice.


Obilježavanje 21. Memorijala ”Ivica Filković-Perica Sabo” nastavljeno je u nedjelju, 23. srpnja, turnirom u velikom nogometu na kojemu su nastupile četiri ekipe, NK Slavonija Sladojevci, NK Slatina, NK Papuk Orahovica i NK Kozice.

U finalnoj utakmici ekipa NK Slavonije iz Sladojevaca pobijedila je NK Slatinu rezultatom 1:0, treći su bili nogometaši NK Papuk iz Orahovice, a četvrta ekipa domaćina NK Kozice.

Zahvalnice na sudjelovanju i pehare najboljim ekipama uručili su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, te predsjednik MO Kozice Dario Medved i predsjednik NK Kozice Damir Parc u ime organizatora ovog Memorijala.

(www.radioslatina.hr / Foto: Robert Turkalj & Marijo Kokorić)

no images were found

no images were found

Skip to content