“I dok je srca, bit će i Kroacije” – nagrađeni najbolji literarni radovi učenika osnovnih škola

Povećanje sigurnosti pješaka u prometu na području grada Slatine: uskoro novi semafori, pješački prijelazi…
15/11/2017
GRAS vas poziva na predstavljanje EU potencijala za poduzetnike
17/11/2017

“I dok je srca, bit će i Kroacije” – nagrađeni najbolji literarni radovi učenika osnovnih škola

Matica hrvatska Ogranak Slatina u suradnji sa sedam osnovnih škola sa šireg slatinskog područja  već devetu godinu zaredom provodi natječaj za učeničke literarne radove pod nazivom „I dok je srca, bit će i Kroacije“.

Na završnoj smotri radova u knjižnici Osnovne škole Josipa Kozarca sudionike u tom natječaju pozdravili su predsjednica Matice hrvatske Ogranak Slatina Zorica Varga, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i ravnateljica škole Ksenija Vujanović Juras,

Predsjednica slatinske Matice hrvatske Zorica Varga okupljene je upoznala sa 175 godina dugom poviješću ove kulturne ustanove koja je osnovana kao „Matica ilirska“ nakon čega je uslijedilo čitanje nagrađenih radova.

Svi sudionici dobili su prigodne nagrade – knjige iz edicije  stoljeća hrvatske književnosti u izdanju Matice hrvatske. Nagrađeni su sljedeći radovi i autori: OŠ J.Kozarac Slatina: „Želim se sjećati…“- Karla Vasiljević;  OŠ Mikleuš: „Jesen“ – Petra Radić; OŠ I.B.Mažuranić Orahovica: „I dok je srca, bit će i Kroacije“ – Luka Marenić; OŠ V.Nazora: „Putevima 136. brigade“ – Kristina Matijević; OŠ E.Kumičića Slatina: „I dok je srca, bit će i Kroacije“ – Natali Boroša; OŠ A.G.Matoš Čačinci: „Dok je srca, bit će i Kroacije“ –  Dunja Viktorija Krolo; OŠ D.Trstenjak Čađavica: „Rani snijeg“ – Lea Mustafi.(mt)

Skip to content