Dan otvorenih vrata u Dječjem vrtiću Zeko
21.05.2014.
Crveni križ Slatina prikupio oko 3 tone donacija
21.05.2014.

Hvidra Slatina uputila konvoj s pomoći prema Vukovaru

Nakon dva dana prikupljanja pomoći za stradale Slavonce i Srijemce u poplavama Hvidra Slatina je poslala prvu pošiljku namirnica. U tri vozila utovareno je više od pet tona hrane, vode, higijenskih potrepština, sredstava za čišćenje te deka, prekrivača i posteljine. Humanitarnu pomoć koju su donirali brojni Slatinčani, stanovnici prigradskih naselja, Nove Bukovice, Voćina i Sladojevaca prihvatit će vukovarska Hvidra u Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru. Budući da je u gradu Vukovaru smješteno više od stotinu obitelji evakuiranih s područja županjske Posavine, pomoć će se već danas rasporediti u domove u kojima se trenutačno nalaze. Također u gradu heroju sportska dvorana i samački hotel pripremljeni su za još 250 obitelji koje će pristići tijekom dana.
– Prehrambeni proizvodi te odjeća i obuća koji se prikupe danas do 19 sati odvozit će se sutra. Svi koji do sada nisu stigli pomoći, još uvijek to imaju prilike učiniti – naglašava Bubaš, predsjednik slatinske Hvidre.

Udruga Hvidra Slatina organizirajući ovu akciju i dajući logističku podršku još jednom od srca zahvaljuje svima koji su se u nju uključili i učinili je ovako uspješnom. Podršku akciji u prijevozu danas su dale tvrtke Građenje Marković iz Grabića i Gradba iz Brezika Lukačkog. (hvidra slatina)

no images were found

Skip to content