HVIDR-a VPŽ osvojila treće mjesto na 19. SŠINOR-u u Makarskoj

Busina brass kvinteta održao koncert za kraj festivala Dani Milka Kelemena
05.10.2013.
Čestitka gradonačelnika Ivana Roštaša u povodu Dana neovisnosti
07.10.2013.
Busina brass kvinteta održao koncert za kraj festivala Dani Milka Kelemena
05.10.2013.
Čestitka gradonačelnika Ivana Roštaša u povodu Dana neovisnosti
07.10.2013.

HVIDR-a VPŽ osvojila treće mjesto na 19. SŠINOR-u u Makarskoj

Odličan uspjeh ostvarili su članovi Hvidre Virovitičko-podravske županije, koji su na 19. Svehrvatskim športskim igrama invalida Domovinskog rata ponovili povijesni uspjeh od prošle godine osvojivši treće mjesto, iza Hvidre Grada Zagreba i Sisačko-moslavačke županije, a trofej Fair play pripao je Vukovarsko-srijemskoj županiji. Članovi VPŽ Hvidre bili su u Makarskoj neponovljivi u sportskom ribolovu (Dražen Jovanović, Tihomir Hološi, Nikica Medarić) osvojivši ekipno prvo mjesto. U šahu su bili srebrni (sastav, Mijo Sedić, Franjo Vidalina, Željko Žuti). Stolnotenisači su bili četvrti, a odlična peta mjesta osvojili su u plivanju, visećoj kuglani i utrci u invalidskim kolicima. Sedmi su bili strijelci, deseti kuglači, u pikadu su bili 11., a u boćanju 16. Pojedinačno, medalje su osvojili Zvonimir Rengel (zlato, viseća kuglana, sjedeći stav), Josip Sertić (srebro u plivanju), Ivica Udovičić (streljaštvo), te stolnoteniski par Žarko Inhof i Stjepan Štiks. Inače, pred više od tisuću sudionika u Gradskoj sportskoj dvorani u Makarskoj svečano su otvorene 19. po redu Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata, koje su okupile predstavnike svih županijskih zajednica udruga Hvidra RH i HVO-a. Ovo veliko natjecanje kojemu je Makarska domaćin drugi put u povijesti, obuhvatilo je ukupno 28 različitih sportskih kategorija.

Uz nekolicinu uvaženih gostiju, između ostalih predsjednika Hvidre i saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Zlatka Ževrnju, pomoćnicu ministra branitelja Nevenku Benić te zamjenika makarskog gradonačelnika Mira Družianića svečanost su otvorili Gradska glazba Makarske te klapa Srdela, koja je otpjevala himnu “Lijepa naša”. U svojem obraćanju Miroslav Družianić podsjetio je kako je pred dobrim dijelom istih sudionika otvarao prve ovakve igre, također u Makarskoj.
– Drago mi je vidjeti da vas je prisutno više od tisuću, da nas je poslužilo lijepo vrijeme te da imamo sve uvjete za jedno krasno druženje u Makarskoj. Hvala vam za sve što ste kao vitezovi i heroji Domovinskog rata dali za slobodu naše jedine, samostalne i suverene Republike Hrvatske.
Posebnu dobrodošlicu želim u ime svih Makarana i nadam se dobrom druženju, neka pobijede najbolji i vjerujem da ćemo se jednom ponovno vidjeti u našem gradu – poručio je Družianić. Vrijedno je također spomenuti da je ovom prilikom Marinku Muciću, preminulom branitelju i invalidu Domovinskog rada, posthumno dodijeljeno priznanje koje je preuzeo njegov sin Mališa Mucić. (icv.hr)

Skip to content