HVIDR-a Slatina i ove godine provodi projekt “Istina o pobjednicima” – danas započela terenska nastava

Početnom konferencijom započeo veliki volonterski projekt “Volontiram, srce diram”
16/10/2017
Turistička zajednica grada Slatine uskoro seli u zgradu Starog kotara
17/10/2017

HVIDR-a Slatina i ove godine provodi projekt “Istina o pobjednicima” – danas započela terenska nastava

Danas je u Zavičajnom muzeju Slatina, u sklopu projekta udruge HVIDR-a Slatina „Istina o pobjednicima“,  započela terenska nastava s učenicima osnovnih škola. Prvi u posjet Zavičajnom muzeju došli su učenici OŠ Voćin koji su posjetiti Spomen sobu Domovinskog rata gdje im je ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak održala predavanje o kronologiji događanja u ratnim godinama na području bivše općine Podravska Slatina.

Po završetku prezentacije učenicima su se obratili  gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu Slatina-Orahovica Marija Maračić.

Nakon prezentacije učenici su se, uz pratnju hrvatskih branitelja, uputili u obilazak  bivše crte obrane grada i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima na mjestima njihovih pogibija na području grada i susjednih općina. Učenici su obišli i spomen obilježje u Četekovcu, kao i Voćinsku crkvu.

U srijedu će isti program  proći i učenici OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice i OŠ Vladimir Nazor iz Nove Bukovice, te u  ponedjeljak 23. listopada učenici OŠ Josipa Kozarca iz Slatine.

 

no images were found

Skip to content